ISSN 2457 - 3973

Poliţist de la Serviciul Rutier Piatra-Neamţ, reţinut după ce a cerut şpagă unui şofer beat

Un agent de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Piatra-Neamţ a fost reţinut sâmbătă, 20 martie 2021, pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Reţinerea s-a făcut ca urmare a unui denunţ formulat de o persoană la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

“Astfel, din verificările efectuate de poliţiştii anticorupţie din cadrul D.G.A. – Neamţ, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a pretins şi primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamţ. Scopul intervenţiei era acela de a determina personalul medical să reţină o concentraţie alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârşită să fie calificată drept contravenţie”, se arată în comunicatul DGA.

Pe 20 martie, agentul de poliţie a returnat banii persoanei care a formulat denunţul.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a poliţistului, urmând ca să dispună măsuri în consecinţă.

Articolul anterior

Deputatul Mugur Cozmanciuc: “PNRR, un adevărat Plan Marshall pentru dezvoltarea României!”

Articolul următor

Profesoara Narcisa Mihăilă, din Piatra-Neamţ, a murit la doar 36 ani. Născuse vineri o fetiţă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *