ISSN 2457 - 3973

Polițiștii nemțeni pichetează astăzi Prefectura și cer demisia ministrului Carmen Dan

Zeci de polițiști sunt așteptați să participe, vineri, la protestul inițiat de Sindicatul EUROPOL Neamț împotriva subfinanțării sistemului. Protestul va avea loc în fața Palatului Administrativ în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean Neamț. Nu știm dacă prefectul Daniela Soroceanu, care reprezentant al Guvernului PSD-ALDE, va fi în instituție pentru a ieși în fața protestatarilor însă președintele CJ Neamț, Ionel Arsene (care este și președinte PSD Neamț) este plecat la București pentru a participa la o ședință de partid.

Polițiștii cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și pentru că inspectoratele nu sunt dotate cu un minim necesar pentru a apăra viața oamenilor legii. Este vorba de veste anti-glonț pentru misiunile speciale dar și pistoale care să nu fie folosite pe post de praștie în confruntarea cu infractorii periculoși.

”Ne vedem în fața sediului „Prefecturii Neamț”, polițiști, rude, prieteni, simpli cetățeni pentru că toți suntem interesați să beneficiem de un serviciu polițienesc de calitate. Politia Română trebuie reformată din temelii. Copii își vor tații polițiști acasă, soțiile, soții, frații, la fel. Vrem să murim de bătrânețe nu uciși mișelește de politicieni și guvernanti ignoranți. Nu vreau să fiu următorul pe lista morții”, a declarat liderul de sindicat EUROPOL Neamț, Ioan Cănărău.

În timp ce la Piatra-Neamț polițiștii protestează, la București, liderii PSD se întâlnesc în ședința Comitetului Executiv Național a partidului. Surse din cadrul PSD susțin că prim-ministrul Viorica Dăncilă ar putea lua, la propunerea CEx, decizia de remaniere a ministrului Carmen Dan, alături de alți miniștri impuși de Liviu Dragnea.

Protestul are loc între orele 11,00 și 13,00.

Articolul anterior

Crimă sau sinucidere? Tânăr de 25 ani, găsit mort în râul Moldova.

Articolul următor

ACUM – Accident cu victimă încarcerată pe E85 la Horia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular