ISSN 2457 - 3973

Poliţiştii rutieri din Neamţ au dat aproape 1.000 amenzi săptămâna trecută

În perioada 7 – 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au acţionat pe arterele de circulație și în mediile de interes operativ, fiind întreprinse activități de verificare și depistare a conducătorilor de vehicule care se abat de la respectarea prevederilor legale specifice.

Neregulile constatate au atras aplicarea unui număr de 948 sancțiuni contravenționale, dintre care 356 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 111 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 42 pentru abateri ale pietonilor, 23 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 449 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 139 de permise de conducere, dintre care 60 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 23 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 66 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 33 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 38 infracțiuni dintre care 21 contra circulației pe drumurile publice și 17 infracțiuni de altă natură .

Pentru toate cele 38 infracțiuni constatate polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Articolul anterior

Doi hoţi din Târgu Neamţ, arestaţi de poliţişti

Articolul următor

Luptă în 2 pentru şefia PNL Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *