ISSN 2457 - 3973

Prefecta Soroceanu intră iar în concediu medical? PSD încearcă să blocheze alegerile prezidențiale!

Organizarea alegerilor prezidențiale stă pe un butoi de pulbere după ce au apărut informații potrivit cărora PSD vrea să blocheze cu orice preț scrutinul de duminică. Cum sondajele o dau pe Viorica Dăncilă pe locul 3 sau chiar 4, ceea ce înseamnă că nu ar prinde turul al doilea, social-democrații trag cu orice preț de orice zi în plus pentru a mai crește scorul electoral al candidatei lor.

Mințile ”luminate” de la PSD ar fi gândit un plan în care sunt scoși la înaintare prefecții și subprefecții, oameni ai PSD-ului și principali organizatori ai alegerilor.

Astfel, prefecții și subprefecții ar urma să intre în masă în concedii medicale la sfârșitul acestei săptămâni. Și cum nu vor mai exista pionii legali din teritoriu care se ocupă de legalitatea alegerilor prezidențiale, scrutinul ar putea fi anulat. Sau cel puțin așa speră PSD.

Presa centrală îl dă pe Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, ca unul dintre cei care a gândit această strategie. Se pare că prefectul și subprefectul de la Timiș deja au intrat în concendii medicale.

La Neamț nici nu ar fi greu, având în vedere că prefecta Daniela Soroceanu a stat în concediu medical timp de 16 luni! Da, concediu medical un an și 4 luni! La acea vreme, Soroceanu era directorul CAS Neamț iar gurile rele au spus că a intrat în concediu medical pentru a nu fi schimbată din funcție.

Acum, strategia națională este aceeași, patentată la Neamț cu succes: concedii medicale pentru prefecți și subprefecți. Sau demisii!

Pe de altă parte, surse din cadrul Prefecturii Neamț susțin că Daniela Soroceanu nu forțează un concediu medical ci și-a scris demisia și urmează doar să îi pună data. Asta s-ar putea întâmpla vineri, moment în care Guvernul ar ajunge în imposibilitatea de a mai numi prefecți. Procedura de numire a prefecților, în ședință de guvern, și apoi de învestire, ar lua cel puțin 2 zile. Deci nu ar mai fi timp până duminică, în ziua alegerilor.

Dacă și subprefectul Doru Ungureanu (susținut de ALDE) ar demisiona, Prefectura ar rămâne fără conducere.

Rămâne de văzut dacă PSD va forța o astfel de situație iar lacheii din teritoriu vor accepta acest lucru.

Evident, Guvernul PNL are pregătite variante de avarie.

Articolul anterior

Un nemțean, numit șeful Cancelariei primului ministru! Este absolvent al Colegiului Național ”Petru Rareș”!

Articolul următor

Primarul Chitic: ”Nu accept violența la adresa nimănui și nu tolerez astfel de comportamente!”

0 Commentarii

  • Autoritatea electorală permanentă si Biroul electoral județean se ocupa de alegeri,nu prefecții.acolo este un presedinte care decide tot.nu prefectul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.