ISSN 2457 - 3973

Prefectul-avocat George Lazăr a câștigat Cheile Bicazului DEFINITIV pentru județul Neamț

Punct final al procesului pe care județul Harghita și municipiul Gheorgheni l-a intentat județului Neamț și comunei Bicaz Chei.

Miercuri, Curtea de Apel Ploiești a admis excepția imposibilității contestațiilor invocată de Prefectura Neamț.

”Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, se arată în minuta pronunțării instanței.

Interesele județului Neamț au fost reprezentate de prefectul-avocat George Lazăr. Acesta a reușit să întoarcă hotărârea primei instanțe, acolo unde – generic – Cheile Bicazului au fost pierdute în favoarea județului Harghita.

Însă trebuie subliniat un lucru: la procesul de la prima instanță, la conducerea Prefecturii nu se afla George Lazăr. Iar procesul a fost lăsat de izbeliște din partea autorităților nemțene. La multe termene nu a fost nimeni prezent de la Prefectură/CJ Neamț ca să reprezinte interesele județului. Au fost trimise înscrisuri în instanță care nu au ținut loc de pledoarii.

A făcut-o George Lazăr atât la recurs cât și la procesul prin care Harghita cerea contestația în anulare.

Miercuri, la ultimul termen, prefectul George Lazăr a fost (din nou) prezent în sala de judecată și a prezentat argumentele juridice și tehnice în urma cărora Cheile Bicazului rămân definitiv în județul Neamț.

”Am câștigat încă o dată procesul Cheile Bicazului! Asta înseamnă să fii patriot, să îți iubești județul și să te bați cu toată priceperea și cu buna credință pentru dreptate și obiectivele de valoare”, a declarat prefectul George Lazăr.

”Cheile Bicazului au fost și vor rămâne ale județului Neamț. Decizia a fost dată astăzi. Este definitivă și irevocabilă. O moștenire cu care ne mândrim. Vreau să le mulțumesc și îi felicit, din toată inima, pe prefectul județului Neamț George Lazăr și pe primarul Gheorghiță Oniga că au apărat cu tenacitate această cauză. Vă mulțumesc frumos pentru munca depusă. Ați dat dovadă de patriotism, de iubire față de Neamț și ați apărat, cu profesionalism, interesul nemțenilor”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

PSD Piatra-Neamț a făcut plângere penală împotriva primarului Carabelea

Articolul următor

Surpriza veche de 2.500 ani descoperită de polițiștii nemteni în urma unor percheziții

2 Commentarii

  • Oare mai sunt alți prefecți primari de consilii județene, municipiu, orășenești sau comună să procedeze cum a procedat d-l prefect George Lazăr?

  • Da,este o mare victorie…tot respectul pentru cei doi eroi..prefectul județului Neamț și primarul comunei Bicaz-chei !!!!!!.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *