ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr, acuzații dure la adresa lui Ionel Arsene: ”Baron mincinos, jupân al județului”

Prefectul George Lazăr a reacționat dur, vineri, într-o conferință de presă, față de situația de la Apaserv, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.

George Lazăr a prezentat cu documente că APASERV practică al treilea cel mai mare preț la apă și canal din România.

De asemenea, prefectul de Neamț a precizat că APASERV riscă să piardă finanțarea europeană de 200 de milioane de euro pentru că nu a depus nici acum proiectul tehnic la Comisia Europeană.

În plus, susține George Lazăr, compania APASERV are o condamnare penală (după ce un muncitor a murit la stația de epurare, din culpa reprezentanților societății) iar cazierul ar putea să anuleze eventuala finanțare europeană. Singura soluție ar fi solicitarea unei derogări de la Comisia Europeană dar nimeni nu știe dacă cei de la Apaserv au solicitat acest lucru.

Pe de altă parte, George Lazăr a denunțat conducerile ”incompetente” care s-au succedat în fruntea APASERV în ultimii ani, sub girul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, ultima fiind asigurată de un om care a venit ”de la firma cumătrului”.

Cât despre promisiunea electorală a lui Arsene că va scădea prețul la apă – deși 4 ani a condus Consiliul Județean și putea cere acest lucru- prefectul Lazăr a precizat că ”faptele” și nu ”vorbele” demonstrează altceva. Asta cu atât mai mult cu cât, după ce Primăria Piatra-Neamț a obținut în instanța de contemcios, la începutul anului, anularea majorării prețului la apă, APASERV a făcut recurs.

”Pe de o parte susține că micșorează prețul la apă, pe de altă parte a mărit prețul la apă prin interpușii pe care i-a pus la conducerea Apaserv. Este o măsură a dublului limbaj. Când să îl credem, în ianuarie când a mărit prețul, sau acum când pe vorbe spune că vrea să micșoreze?”, a întrebat retoric George Lazăr.

Însă cele mai dure acuzații pe care le-a făcut prefectul de Neamț au fost atunci când l-a catalogat pe Ionel Arsene ca fiind un ”baron mincinos” și un ”jupân al județului”. Asta în condițiile în care la ultima ședință a CJ Neamț, orașele Piatra-Neamț și Roman au primit de 7 ori mai puțini bani ca, spre exemplu, comuna Grumăzești (comuna de baștină a lui Ionel Arsene). Pe această temă vom reveni într-un articol separat.

”Pentru faptul că se împart banii după cum vrea jupânul Arsene, după cum îi place și dă bine că are prieteni într-o comunitate sau alta, că împarte banii ca un boier pe timpuri, pentru managementul APASERV și pentru că a majorat prețul la apă, a întârziat depunerea proiectului de 200 milioane euro, am să îl numesc public pe Ionel Arsene – baronul mincinos. Domnul Arsene este un baron mincinos, baronul Munchhausen”, a concluzionat prefectul George Lazăr.

Cât privește amenințarea pe care a primit-o, în urmă cu câteva zile, de la Ionel Arsene – care a spus că „dacă mai îndrăznește să vorbească așa de APASERV, îl trăsnesc de nu se vede”, prefectul George Lazăr a răspuns folosind, ca de fiecare dată, substantivul ”domnul”.

”Limbajul pe care l-a folosit domnul Arsene este un limbaj care îl descalifică, total nepotrivit și adecvat, și nu este un reper în societate. Este un limbaj care îl definește pe domnul Arsene. Aceasta este capacitatea dumnealui de a înțelege lucrurile, de a înțelege contradicțiile cu privire la proiecte. Îmi pare rău că dumnealui a înțeles, în acești 4 ani în care ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean, să aibă un astfel de limbaj de la periferia societății, care nu ar trebui să existe și pe care eu îl condamn în mod public. Eu nu uzitez un limbaj suburban nici în discuțiile private sau cu prietenii. Educația, școlarizarea și formarea mea profesională și ca om nu îmi permit să folosesc un asemenea limbaj. Este un limbaj de maidan și de periferie, care în decursul timpului l-a caracterizat. Ce să îi fac eu? La școală, este cam târziu la ora asta. Educația și școlarizarea se face la timp”, a mai spus prefectul George Lazăr.

Articolul anterior

Plângere la DNA împotriva lui Ionel Arsene pentru pseudo-spitalul modular de la Iași. Acuzații de deturnare de fonduri și abuz în serviciu!

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al Consiliului Județean Neamț voi avea un parteneriat cu Guvernul României

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *