NewsAllert :

Un bărbat de 46 ani din Neamț, mort la Iași din cauza coronavirusului! Nu avea alte afecțiuni!

Coronavirus Neamț – A crescut numărul oamenilor depistați pozitiv!

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Alertă la Spitalul Județean Neamț! Un alt medic, confirmat cu coronavirus! Este din secția de neonatologie!

Noi acuzații ale prefectului Lazăr la adresa președintelui Arsene: ”Plătește cu 57.000 euro mai mult pe un pat modular! Înmulțiți cu 250 paturi”

O femeie infectată cu coronavirus a murit la Spitalul Județean Neamț

Coronavirus/ Nici un caz nou în Neamț în ultimele 24 de ore!

Suspect de coronavirus adus din Roznov la spital cu ambulanța, trimis acasă cum poate! Prietena bolnavă de leucemie, depistată pozitiv!

Fotografia uluitoare surprinsă în Neamț, la procesiunea cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Un nou caz uluitor la Spitalul Județean Neamț! Suspect de coronavirus, trimis pe jos la Roznov!

Ipocrizia lui Arsene! Plânge norma de hrană mică din Spitalul Județean, dar Guvernarea PSD nu a făcut nimic în ultimii 6 ani!

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

  • 7 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr – colaborare instituțională cu 12 ONG-uri în lupta contra coronavirusului

Organizațiile neguvernamentale din județ se alătura Prefecturii Neamț în această perioadă de efort pentru susținerea primei linii de luptă împotriva Covid-19, la o solicitare făcută de prefectul George Lazăr de a strânge rândurile.

În acest sens s-au realizat, joi, 2 contracte de colaborare între Prefectură și 12 asociații. Este vorba de 3 asociații integrate în comunitatea VIVID Piatra-Neamț și 9 asociații în cadrul comunității Neamțul solidar la greu – Împreună învingem COVID.

Aceste contracte de colaborare prevăd ajutor din partea Prefecturii pentru tot ce înseamnă informare în timp real despre necesarul de echipamente din partea instituțiilor implicate în această luptă, precum și sprijin în timp real în funcție de problemele care pot apărea pe parcursul acțiunilor pe care aceștia le întreprind.

Instituția Prefectului – Județul Neamț apreciază în mod desoebit deschiderea si solidaritatea pe care aceste comunități le oferă, în primul rând liniei întâi de luptă, tuturor cadrelor medicale,  personalului altor instituții care se află în prim plan precum polițiștii,  jandarmii, cadrele medicale de pe ambulanță, dar și tuturor cetățenilor județului care solicită sprijin în această perioadă.

“Am invitat la o o masă comună organizațiile neguvernamentale din Neamț, le mulțumesc celor care au dat curs, și au acceptat să fie solidari în această luptă împotriva virusului Covid-19. Ne responsabilizează încrederea pe care ne-au acordat-o cele 12 asociații prezente în această colaborare, motiv pentru care vom fi permanent prezenți cu ajutor și implicare în toate solicitările dumnealor. Dorința mea este să ajutăm toate cadrele medicale, personalul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cadrele medicale din Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, personalul din structurile de jandarmi și armată. Să nu uităm că ei duc o luptă zilnică în verificarea persoanelor care se află in izolare si în carantină, dar și în misiunile lor de asigurarea climatului de siguranță zilnică. Suntem în povestea asta împreună și sper să reușim să facem lucruri frumoase și rodnice pentru a reuși să trecem mai ușor peste această perioadă foarte grea”, a declarat prefectul judetului Neamt, George Lazăr.

“Suntem 9 ONG-uri. Suntem obișnuiți să ne dedicăm comunității și pe timp de liniște. Acum, suntem #SolidariLaGreu punem toată experiența și energia pentru că doar #ÎmpreunăÎnvingemCOVID. Ne-am asociat cu Instituția Prefectului – județul Neamț pentru o coordonare eficientă cu instituțiile statului în lupta pentru atenuarea efectelor epidemiei de #coronavirus. Mulțumim domnului Prefect George Lazar pentru implicarea personală și sprijin. Avem nevoie de suportul vostru, al tuturor, pentru a ne proteja bunicii și persoanele vulnerabile de riscul de îmbolnăvire”, a declarat Andrei Carabelea, reprezentantul comunității Neamțul solidar la greu – Împreună învingem COVID.

Articolul anterior

Florin Hopșa (PNL): ”În plină pandemie de coronavirus, CJ Neamț cumpără jante, anvelope de iarnă și calculatoare!”

Articolul următor

Decizie tulburătoare: Aproape 100 de cadre medicale din Spitalul Județean Neamț se autoizolează de familii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *