ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr, respect pentru valorile României şi UE! „Unitate, solidaritate, libertate!”

Prefectul George Lazăr a fost prezent, duminică, la ceremonialul prilejuit de marcarea Zilei Independenţei României dar şi a Zilei Europei, ambele celebrate pe 9 mai.

În deplin respect pentru valorile României şi ale Uniunii Europene, prefectul George Lazăr a subliniat că „unitate, solidaritate și libertate” sunt cuvintele care definesc cel mai bine esenţa zilei de 9 MAI.

„Fiecare dintre evenimentele pe care le sărbătorim astăzi se constituie într-o lecție pe care trecutul ne-o dă pentru viitor. O sărbătoare a curajului, a patriotismului, a valorilor românești și europene. Independența României a fost dobândită prin curajul și spiritul de sacrificiu al românilor, într-un context internațional complex, prin inteligența și devotamentul unor lideri politici ai momentului care au avut viziunea unei Românii ce avea să își găsească locul cuvenit între statele europene. Ziua Europei este sărbătoarea unității unui continent divizat mult timp și care grație maturității și înțelepciunii unor lideri vizionari și-a ales calea dezvoltării și modernizării pe baza principiilor și valorilor comune. Ziua de 9 MAI este mai presus de toate o invitație pentru noi toți să ne redescoperim unitatea și forța interioară pentru a continua modernizarea României și pentru a valorifica acele oportunități care creează stabilitate și prosperitate pentru întreaga. Proba unității și a solidarității am dat-o cu toții în acest ultim an și ea încă nu s-a încheiat. Sunt convins că vom depăși cu bine această perioadă dificilă pentru că ne îndreptăm spre finalul efortului comun de gestionare a crizei și putem privi cu optimism spre viitor. La mulți ani, nemţeni! La mulți ani, Europa!”, a declarat prefectul George Lazăr.

Articolul anterior

Neamţ/COVID: 18.500 infectări, 649 decese, 86.000 vaccinări. Iată toate datele!

Articolul următor

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL): 9 mai, un moment cu triplă semnificaţie pentru trecutul şi viitorul României

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular