ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr: ”Sper că nu se pregătește privatizarea APASERV”

Noul director al companiei APASERV este angajatul firmei cumătrului lui Ionel Arsene, a declarat, luni, într-o conferință de presă, prefectul George Lazăr.

Acesta a denunțat managementul defectuos al companiei din ultimii 4 ani dar și desele schimbări de manageri.

Prefectul George Lazăr susține că, din această cauză, proiectul tehnic pentru finanțarea europeană de 200 milioane de euro nu a fost finalizat în timp ce alte județe sunt în faza de implementare.

”Am avut o surpriză profund neplăcută să văd că cei de la APASERV au schimbat conducerea, în ultimii ani, în mod frecvent. Au pus la conducerea acestei societăți extrem de importante pentru județul Neamț oameni de multe ori în prag de pensie, alții deja pensionari și care nu mai au nici o legătură cu fonduri europene, cu legislație, probabil nici interesul. Acum am văzut că director nu mai este nici domnul Păcală ci director este angajatul firmei Aqua Parc. Cumătrul domnului președinte Arsene și-a pus director la APASERV. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi de râs, în mod cert este de plâns. Nu poți să ai o perspectivă în 2020, când toată lumea se modernizează, când trebuie să atragem în România 80 de miliarde de euro, când județul Neamț este deficitar pe atragerea de fonduri pe infrastructură. Sunt mii de gospodării fără apă și canalizare, școli cu toaleta în fundul curții. Cum tindem să ajungem vestul din spate în asemenea condiții? Iar cele care sunt racordate au probleme cu deranjamente, sistare de apă, lucrări de intervenție. Mii de oameni rămân cu orele sau cu zilele fără apă. Compania APASERV este cu un picior în groapă pentru că nu asigură servicii de calitate, are între cele mai mari prețuri din țară la apă și canalizare. Prețuri mari, investiții zero în ultima perioadă. Proiectul trebuia terminat și depus de mult, pentru a fi în faza de eligibilitate și finanțare cu 200 de milioane de euro. Proiectul tehnic nu este nici măcar finalizat. În alte județe în țară au început și lucrările.Să vii să pui director pe angajatul de la firma cumătrului, este de noaptea minții”, a declarat George Lazăr.

Prefectul de Neamț a adăugat că există zvonuri că APASERV ar urma să fie privatizată.

George Lazăr a explicat că această companie este ”cu un picior” în groapă pentru că tot mai multe localități vor să schimbe operatorul de apă, din cauza problemelor.

”Sunt localități, orașe ca Romanul, alte comune care au intenția să se ducă spre operatorul de la Iași, APAVITAL. Înseamnă că APASERV va intra în faliment profund. Toate acestea se întâmplă cu un management slab, defectuos, din ultimii ani, pe toate compartimentele. Nu mă refer la angajați ci la mangeri și la cel care i-a impus pe acești manageri, adică la domnul Arsene.Se vorbește în spații private că există o filosofie și o gândire că poate această companie APASERV să fie și privatizată. Sper că nu există și în realitate acest film și oamenii normali la cap nu vor merge până la a privatiza APASERV. În județul Neamț trebuie să conducă legea și bunul simț”, a subliniat prefectul George Lazăr.

Articolul anterior

Bodești, singura comună din Neamț unde nu se pot deschide restaurantele și barurile din 1 septembrie

Articolul următor

Dragoș Chitic: ”În toată perioada mandatului meu de primar am fost pe teren în toate cartierele orașului”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *