ISSN 2457 - 3973

Prefectul Niculina Dobrilă confirmă: avaria la reţeaua de apă din Piatra Neamţ se poate repeta!

Avaria la reţeaua de apă a municipiului Piatra Neamţ se poate repeta oricând. Acest aspect a fost confirmat chiar de prefectul Niculina Dobrilă după ce luni a avut loc o şedinţă de urgenţă a Comitetului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Altfel spus, conductele de aducţiune pot crăpa oricând, oriunde, iar Piatra Neamţ şi comunele limitrofe să se confrunte iar pentru câteva zile cu o criză a apei.

„ A fost necesară convocarea şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă motivat de faptul că, în urma remedierii avariei care a dus la eşecul utilităţilor publice în municipiul reşedinţă de judeţ, problema nu a fost în totalitate rezolvată şi că există riscul repetării şi trebuie luate măsuri suplimentare de prevenire. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este o structură instituţională care asigură managementul situaţiilor de urgenţă, sens în care se dă atenţie tuturor fazelor acestui proces, cea mai importantă fiind prevenirea” , a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

În urma prezentării situației, s-a pus în vedere operatorului să depună toate diligențele necesare pentru ca următoarea intervenție la magistrală să fie pregătită mult mai bine, fără un impact major asupra alimentării cu apă potabilă a populației municipiului, asigurând totodată o mult mai bună comunicare către populația deservită.

În urma dezbaterilor a reieșit necesitatea adoptării unei Hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care să asigure pe viitor o fiabilitate mult mai bună a sistemelor de alimentare cu apă din județul Neamț, precum și evitarea unor accidente de trafic, ca urmare a intervenției de pe strada Petru Movilă din municipiul Piatra Neamț.

Pe de altă parte, conducerea ApaServ a anunţat că apa în municipiul Piatra Neamţ va fi sistată între 12 şi 24 de ore pentru o nouă intervenţie la lucrarea respectivă. Asta pentru că manşonul comandat şi plătit cu bani grei la o firmă privată nu este bun şi trebuie înlocuit. Până atunci, pierderile în zonă sunt de 350 metri cubi pe zi.

Articolul anterior

Poluarea elementelor de mediu

Articolul următor

Părinții copiilor de la Grădinița ”Floare de Colț” cotizează lunar cu produse de igienă?!

Un comentariu

  • Astazi am observat si alte avarii, in alte puncte din oras. In Darmanesti, spre exemplu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *