ISSN 2457 - 3973

Prefectul Niță propune acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem generalului Ioan Nițică

Prefectul Adrian-Vasile Niță va propune Consiliului Local Piatra-Neamț să acorde titlul de Cetățean de onoare post-mortem generalului Ioan Nițică, fost inspector șef al ISU Neamț.

De asemenea, prefectul va solicita consilierilor să aprobe ca strada pe care se află ISU Neamț să aibă numele regretatului general.

Gestul făcut de prefectul Adrian-Vasile Niță vine ca o reparație morală pe care nu a făcut-o nimeni până acum în memoria celui care a condus cu rezultate remarcabile ISU Neamț.

Asta cu atât mai mult cu cât anunțul a fost făcut în ziua în care se marchează Ziua Protecției Civile iar generalul Ioan Nițică a fost șeful Protecției Civile din Neamț până la unificarea instituției cu Pompieria și aparția Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Într-o zi atât de importantă pentru Protecția Civilă din România nu pot să nu îmi amintesc de cel care a fost generalul Ioan Nițică, fost șef al Inspectoratului de Protecție Civilă între 1996 și 2004, apoi șef al ISU „Petrovada“, între 2004 – 2020, când în ciuda atâtor destine salvate în misiuni incredibil de grele, viața lui nu a putut fi salvată. Respect! Din 1980, când a absolvit Liceul Militar „Ștefan cel Mare“ Câmpulung Moldovenesc și până când boala l-a luat efectiv din mijlocul salvatorilor, a avut o carieră militară de excepție. A coordonat nu mai puțin de 94.333 de misiuni de salvare de vieți omenești și bunuri în Neamț. Pentru ceea ce a făcut pentru județul nostru, voi propune Consiliului Local Piatra-Neamț să îi acorde titlul de Cetățean de onoare post-mortem, iar strada pe care își are sediul ISU „Petrovada“ să îi poarte numele. Neuitare, domnule General”, a declarat prefectul Adrian-Vasile Niță (foto jos).

Articolul anterior

Accident în Neamţ! Un ucrainean a acroşat o femeie şi a tamponat 2 maşini!

Articolul următor

S-a votat azi! Tot ce trebuie să știi despre parcările de reședință din Piatra-Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *