NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

 • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Prefectul Vasile Panaite a găsit soluții pentru detensionarea situației necolectării deșeurilor menajere din Piatra-Neamț

La inițiativa prefectului Vasile Panaite, joi, a avut loc, la sala ”Ion Creangă” a Palatului Administrativ, o întâlnire între mai mulți administratori și președinți de asociații de proprietari din municipiul Piatra-Neamț  și reprezentantul societății ”Brantner Servicii Ecologice” Piatra-Neamț, pe tema ridicării deșeurilor menajere din Piatra-Neamț.

”Am urmărit cu atenție, în ultima perioadă, subiectul colectării deșeurilor menajere și pentru că am constatat o lipsă de reacție a autorităților în acest sens am decis să mediez o întâlnire între cele două părți contractuale, asociațiile de proprietari și operatorul care se ocupă de acest serviciu. Pe de o parte, reprezentanții asociațiilor au ridicat o serie de probleme importante și reale, pornind de la penalitățile și dobânzile foarte mari, care uneori ajung la valoarea sumei datorate pentru prestarea serviciilor, până la faptul că acele containere nu sunt spălate și dezinfectate, sau în țarcurile unde sunt amplasate nu se face curat. Pe de altă parte, operatorul economic invocă restanțele pe care asociațiile le au pentru efectuarea acestui serviciu. În urma unei discuții pe care am avut-o în urmă cu două săptămâni cu domnul director Cătălin Șaguna am găsit ca soluție pentru asociațiile de proprietari care doresc să își achite datoriile, eșalonarea acestora și anularea penalităților și dobânzilor, dar cu plata la timp a facturii curente. Sperăm ca prin această măsură cât mai multe asociații de proprietari să rezolve o problemă socială și de sănătate publică, pentru că ne aflăm în plin sezon cald”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Reprezentantul societății ”Brantner Servicii Ecologice” Piatra-Neamț, Cătălin Șaguna, a precizat că suma datorată de asociațiile de proprietari este în acest moment de circa 4 milioane de lei. Asociațiile de proprietari cu debite mari care vor semna convenții de eșalonare vor beneficia de anularea dobânzilor și penalităților dacă respectă eșalonarea și plata facturii curente.

Pe de altă parte, reprezentanții asociațiilor de proprietari au cerut să fie consultați public pe tema întocmirii caietului de sarcini privind licitația desemnării operatorului care va gestiona, începând din 2018, deșeurile din municipiul Piatra-Neamț.

Totodată, președinții și administratorii asociațiilor au solicitat prefectului Vasile Panaite să medieze și alte întâlniri cu factorii de decizie locali pe tema alimentării cu apă, a ordinii și siguranței publice sau a câinilor comunitari.

”Vom realiza întâlniri periodice cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari la care să fie invitați și reprezentanți ai administrației publice locale. Ne dorim să fim o interfață, un mediator între cele două părți, pentru a găsi soluții și nu vinovați pentru anumite situații care au un blocaj la un anumit moment. Instituția Prefectului va sprijini în mod transparent orice inițiativă în beneficiul locuitorilor județului Neamț”, a precizat prefectul Vasile Panaite.

Articolul anterior

Surpriza cu care un hoț din Tazlău îi ”aștepta” pe polițiști acasă

Articolul următor

Primăria începe deratizarea în municipiul Piatra-Neamț

3 Commentarii

 • Cand se vor emite facturile la utilitati pe numele nostru si nu o factura la apa sau gunoi pe numele asociatiilor de proprietari desi beneficiarii serviciului sunt proprietarii de apartamente?

 • Am o sugestie sa se puna containere unde sa se depoziteze haine si incaltaminte (am vazut la Targu- Mures ) lucrurile vor fi sortate

 • Domnule Prefect. Sugerez sa-i determinati pe alesii locali sa mobilizeze toate fortele de care dispun pentru a monitoriza punctele de colectare a gunoiului si sa intoarca cetatenii ce nu au selectat corect sau sa-i penalizeze.
  Sa se instaleze containere de depozitare a resturilor si deseurilor la iesirea din localitati pentru a nu se mai arunca gunoi pe camp si in paduri.
  Garda de mediu, silvicultorii si nu in ultimul rand Politia si Jandarmeria sa se implice in actiunea de disciplinare a cetatenilor in ce priveste ordinea si curatenia.
  Am fost ieri pe drumul nou dintre Piatra Neamt si Sarata Dobreni (continuare Str. 1 Decembrie) si inafara de faptul ca drumul nu are fundatie corespunzatoare si asfaltul este deja crapat, pe margine s-au si instituit depozite de gunoi.
  O saptamana cu rezultate excelente!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *