ISSN 2457 - 3973

Prefectul Vasile Panaite, înapoi în băncile liceului! ”Sunt emoționat ca în prima zi de școală…”

Prefectul de Neamț, Vasile Panaite, s-a întors înapoi în băncile liceului. Cu aceeași emoție ca în prima zi de școală, Vasile Panaite a venit la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” invitat de directoarea Mariana Paleu pentru a participa la deschiderea concursului ”Ștefan Procopiu”.

Prefectul de Neamț a acceptat invitația cu toată deschiderea mai ales că se întorcea, după 27 de ani, la liceul pe care îl absolvea în anii ’90.

”Ieri, când mă gândeam ce o să spun aici, mi-am propus să spun ce simt în acel moment. Când am pășit pe trotuarul care face legătura între poarta principală și această clădire în care ne aflăm, am rememorat că în 1986 m-a surprins ceea ce astăzi mi-a trezit amintiri puternice: statuia care ține atomul în mână. Mă simt ca în prima zi de școală, emoțiile sunt puternice. Îmi aduc aminte că în clasă eram 4 băieți și 32 de fete, majoritatea erau din Piatra Neamț și mă întrebam ce voi face eu singur? Veneam din Crăcăoani, urma să stau la internat. M-am așezat la o bancă lângă geam și am văzut-o pe mama cum pleaca plângând spre casă… Anii au trecut și îmi aduc aminte cu plăcere și emoție că la finalul liceului am susținut proiectul alături de doamna profesoară Mariana Paleu, actualul director al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu”. Proiectul se numea ”Etirarea firului de nylon 6-6”. Sunt amintiri frumoase. Mă simt onorat că am fost invitat astăzi la deschiderea concursului ”Ștefan Procopiu”, vă mulțumesc și vă doresc succes”, a rememorat prefectul Vasile Panaite.

Directoarea Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu”, profesoara Marian Paleu, a fost la rândul său emoționată de amintirile prefectului Panaite și a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă și ediția a 26-a  a Concursului Național de Comunicări Științifice ”Ștefan Procopiu”.

”Concursul s-a născut ca unul județean, a devenit regional, apoi național și de zece ani are participare internațională. Este un concurs înscris în calendarul activităților educaționale naționale și ne mândrim cu acest fapt. Acest concurs se dorește a fi unul a elitelor în cercetarea științifică și în fiecare an calitatea competiției crește. Mulțumesc tuturor celor care ne sprijină”, a declarat Mariana Paleu.

La finalul evenimentului, Vasile Panaite a mers în sala de clasă în care a învățat după care a vizitat internatul unde a stat pe perioada liceului. Aici a avut plăcuta surpriză de a se întâlni cu doamna pedagog care era și în urmă cu 30 de ani.

Articolul anterior

Președintele Consiliului Județean Neamț, anunț important despre FESTIVALUL DE TEATRU de la Piatra Neamț!

Articolul următor

Grav accident rutier la Costişa! Trei persoane au fost grav rănite!

Un comentariu

  • Amintire placuta din acele timpuri descrise de Dl.Vasile Panaite,cand eram”om al muncii”,in
    acea perioada,acest fost elev al Liceului de chimie ,era prezent aprope de fiecare data atunci cand erau interventii la instalatia sanitara al Grupului.Oferindu-se binevol.Astazi am aflat,surprins placut ca ocupa o prima functie,in jud.Neamt.Nu pot sa-i urez decat multa sanatate si ganduri bune Pietrenillor,in fruntea carora a fost numit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *