ISSN 2457 - 3973

Prefectura dă dreptate PSD Piatra-Neamţ la proiectul stimulentelor pentru mame. Florentina Moise îi bate obrazul primarului Carabelea.

Prefectura Neamţ a stabilit, astăzi, că hotărârea Consiliului Local Piatra-Neamţ de acordare a stimulentelor financiare mamelor (proiect iniţiat de PSD Piatra-Neamţ) este legală.
Consilierul Florentina Moise (preşedinta PSD Piatra-Neamţ) a salutat decizia luată de Prefectură dar i-a bătut obrazul primarului Andrei Carabelea pentru tergiversarea punerii în practică a hotărârii.
„Domnule primar Carabelea, laptele praf al câtor sugari v-ați permis să vi-l „însușiți“, prin refuzul de a pune în practică HCL 224/31.08.2021 privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți? Oare ați calculat câte suflete ați nedreptățit din rea-voință? Astăzi, după îndelungi așteptări, Instituția Prefectului Județul Neamț a răspuns solicitării dumneavoastră de a se pronunța în privința legalității acestui proiect pe care l-am inițiat și susținut în Consiliul Local Piatra-Neamț. Acum aveți un răspuns scris negru pe alb că hotărârea a fost adoptată cu respectarea normelor legale în vigoare ceea ce inseamna că trebuia aplicată şi aţi minţit că Prefectura blochează hotărârea. De fapt,hotărărea a fost blocată de orgolii politice infantile şi aveţi tupeul să spuneţi că alţii au orgolii politice”, a declarat Florentina Moise.
Preşedinta PSD Piatra-Neamţ l-a somat pe primarul Andrei Carabelea să pună în executare de urgenţă prevederile hotărârii Consiliului Local aprobată pe 31 august 2021.
„Invit toate mamele singure, cu domiciliul stabil în Piatra-Neamț, care au născut începând cu 1 septembrie 2021 să meargă la Primărie și să ridice banii care li se cuvin – 1.000 de lei net pentru primul copil, 1.200 pentru al doilea, 1.500 pentru al treilea și următorii. Regret nespus, domnule primar, că ați vrut neapărat să purtați această corespondență între Primărie și Prefectură, pierzând timp inutil, în defavoarea unor oameni. Dar știu că ați făcut asta doar pentru că proiectul a fost inițiat de către mine și susținut de colegii membri PSD și cei din alianța cu noi. Sunt fericită când mă gândesc că în preajma Sărbătorilor de Iarnă, niște femei singure, proaspete mămici, vor avea un ban din care vor putea cumpăra ceva pentru micuții lor privați de un drept legal cu bună știință”, a mai spus consilierul Florentina Moise, preşedinta PSD Piatra-Neamţ.

Articolul anterior

Tânără prinsă în timp ce conducea băută şi drogată în Piatra-Neamţ

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): ”PNL se opune taxei de 1%”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.