NewsAllert :

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă în România! Iată care sunt simptomele bolii.

Suspiciuni de crimă în Neamţ! Un bărbat şi-a ucis vecinul!

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Prefectura și ApaServ dau asigurări că apa de la robinete este bună de consum! Dar nimeni nu spune dacă a curs infestată cu bacterii!

Prefectul de Neamț a organizat astăzi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a analiza situația care a apărut în lacul de acumulare Bâtca Doamnei, acolo unde s-au semnalat creșteri peste limită a bacteriei ”clostridium perfringens”.

Într-un comunicat trimis pe adresa redacției se confirmă mesajul trimis încă de ieri de conducerea ApaServ, că acum apa de la robinete este potabilă și că în acest moment nu se captează apă din sursa infestată.  Comunicatul trimis de la Prefectură vorbește în special de comisiile care s-au făcut pentru a monitoriza evoluția fenomenului și cauzele care au generat situația.

Ce nu spune nimeni, dar absolut nimeni, este dacă la robinetele oamenilor a curs apă infestată cu bacteria ”clostridium perfringens”. Și aici ne referim la Direcția de Sănătate Publică, ApaServ, Prefectură și toate celelalte instituții care răspund de sănătatea oamenilor. De asemenea, nimeni dintre oficialități nu a trimis un comunicat de presă în care să menționeze care sunt simptomele intoxicării cu această bacterie.

De pe internet aflăm că:

Bacteriile din genul Clostridium pot determina infectii digestive, infectii supurative ale structurilor tisulare profunde, infectii ale pielii si tesuturilor moi, dar si bacteriemie. Gazda umana poate fi colonizata in mod normal cu clostridii, la nivelul tubului digestiv sau la nivelul tractului genital feminin (cel mai frecvent la nivelul intestinului gros). Alte locuri din care clostridiile pot fi izolate, sunt reprezentate de cavitatea bucala si suprafata tegumentara.

Cauzele infectiilor cu clostridii

Infectii ale gazdei umane sunt determinate cel mai adesea de C. perfringens. Specia C. difficile  determina in mod frecvent colita asociata consumului de antibiotice. Specia C. perfringens se asociaza mai ales cu producerea de toxiinfectii alimentare si enterita necrozanta.

Frecventa infectiilor grave produse de clostridii este destul de redusa. Infectiile severe se pot dezvolta in prezenta a doi factori principali favorizanti:
-necroza tesutului respectiv
-existenta unui potential oxido-reducator diminuat

Lezarea tesuturilor cu ajutorul toxinelor elaborate de catre clostridii, permite cresterea accelerata a agentilor patogeni infectanti. Patrunderea lor in torentul sanguin, printr-o plaga localizata la nivelul tubului digestiv, nu va fi urmata de multiplicarea accelerata a bacteriilor. Cel mai adesea, pacientul va prezenta o bacteriemie benigna (prezenta si multiplicarea patogenilor la nivelul sangelui).

Simptomele infectiilor cu clostridii

Bacteriile din genul Clostridium pot determina diverse infectii, dintre care enumeram in continuare o scurta clasificare a lor:
-sindroame intestinale: toxiinfectii alimentare, enterita necrozanta, colita asociata antibioticelor
-infectii supurative ale tesuturilor aflate in profunzime: infectii bacteriene mixte sau infectii cu un singur tip de patogen
-infectii ale pielii si tesuturilor moi: contaminare simpla a pielii, infectii localizate (fara alte manifestari sistemice), celulita diseminata, fasciita, mionecroza (gangrena gazoasa)
-bacteriemie: bacteriemie tranzitorie sau septicemie

Toxiinfectiile cauzate de specia C. perfringens se situeaza pe locul doi in randul toxiinfectilor alimentare. Cele mai frecvente surse de imbolnavire sunt reprezentate de:
-carne
-produse din carne
-carne de pasare

Tulpinile patogene au capacitatea de a supravietui chiar si atunci cand alimentele sunt preparate termic. Datorita reincalzirii alimentelor, bacteriile sporuleaza si apoi germineaza, redobandind capacitatea de a infecta omul.

Cele mai frecvente simptomesunt reprezentate de:
-durere localizata la nivelul epigastrului
-greata
-diaree apoasa
-febra
-varsaturi

Articolul anterior

Frații Bogdan și Răzvan Mararu au fost puși în libertate! Decizia este definitivă!

Articolul următor

FC Ceahlăul S.A. a obținut ilegal peste 120.000 euro de la Primărie în 2014! (raport Curtea de Conturi)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *