NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Prefectura și ApaServ dau asigurări că apa de la robinete este bună de consum! Dar nimeni nu spune dacă a curs infestată cu bacterii!

Prefectul de Neamț a organizat astăzi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a analiza situația care a apărut în lacul de acumulare Bâtca Doamnei, acolo unde s-au semnalat creșteri peste limită a bacteriei ”clostridium perfringens”.

Într-un comunicat trimis pe adresa redacției se confirmă mesajul trimis încă de ieri de conducerea ApaServ, că acum apa de la robinete este potabilă și că în acest moment nu se captează apă din sursa infestată.  Comunicatul trimis de la Prefectură vorbește în special de comisiile care s-au făcut pentru a monitoriza evoluția fenomenului și cauzele care au generat situația.

Ce nu spune nimeni, dar absolut nimeni, este dacă la robinetele oamenilor a curs apă infestată cu bacteria ”clostridium perfringens”. Și aici ne referim la Direcția de Sănătate Publică, ApaServ, Prefectură și toate celelalte instituții care răspund de sănătatea oamenilor. De asemenea, nimeni dintre oficialități nu a trimis un comunicat de presă în care să menționeze care sunt simptomele intoxicării cu această bacterie.

De pe internet aflăm că:

Bacteriile din genul Clostridium pot determina infectii digestive, infectii supurative ale structurilor tisulare profunde, infectii ale pielii si tesuturilor moi, dar si bacteriemie. Gazda umana poate fi colonizata in mod normal cu clostridii, la nivelul tubului digestiv sau la nivelul tractului genital feminin (cel mai frecvent la nivelul intestinului gros). Alte locuri din care clostridiile pot fi izolate, sunt reprezentate de cavitatea bucala si suprafata tegumentara.

Cauzele infectiilor cu clostridii

Infectii ale gazdei umane sunt determinate cel mai adesea de C. perfringens. Specia C. difficile  determina in mod frecvent colita asociata consumului de antibiotice. Specia C. perfringens se asociaza mai ales cu producerea de toxiinfectii alimentare si enterita necrozanta.

Frecventa infectiilor grave produse de clostridii este destul de redusa. Infectiile severe se pot dezvolta in prezenta a doi factori principali favorizanti:
-necroza tesutului respectiv
-existenta unui potential oxido-reducator diminuat

Lezarea tesuturilor cu ajutorul toxinelor elaborate de catre clostridii, permite cresterea accelerata a agentilor patogeni infectanti. Patrunderea lor in torentul sanguin, printr-o plaga localizata la nivelul tubului digestiv, nu va fi urmata de multiplicarea accelerata a bacteriilor. Cel mai adesea, pacientul va prezenta o bacteriemie benigna (prezenta si multiplicarea patogenilor la nivelul sangelui).

Simptomele infectiilor cu clostridii

Bacteriile din genul Clostridium pot determina diverse infectii, dintre care enumeram in continuare o scurta clasificare a lor:
-sindroame intestinale: toxiinfectii alimentare, enterita necrozanta, colita asociata antibioticelor
-infectii supurative ale tesuturilor aflate in profunzime: infectii bacteriene mixte sau infectii cu un singur tip de patogen
-infectii ale pielii si tesuturilor moi: contaminare simpla a pielii, infectii localizate (fara alte manifestari sistemice), celulita diseminata, fasciita, mionecroza (gangrena gazoasa)
-bacteriemie: bacteriemie tranzitorie sau septicemie

Toxiinfectiile cauzate de specia C. perfringens se situeaza pe locul doi in randul toxiinfectilor alimentare. Cele mai frecvente surse de imbolnavire sunt reprezentate de:
-carne
-produse din carne
-carne de pasare

Tulpinile patogene au capacitatea de a supravietui chiar si atunci cand alimentele sunt preparate termic. Datorita reincalzirii alimentelor, bacteriile sporuleaza si apoi germineaza, redobandind capacitatea de a infecta omul.

Cele mai frecvente simptomesunt reprezentate de:
-durere localizata la nivelul epigastrului
-greata
-diaree apoasa
-febra
-varsaturi

Articolul anterior

Frații Bogdan și Răzvan Mararu au fost puși în libertate! Decizia este definitivă!

Articolul următor

FC Ceahlăul S.A. a obținut ilegal peste 120.000 euro de la Primărie în 2014! (raport Curtea de Conturi)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.