ISSN 2457 - 3973

Premieră în România! Programări on-line la Policlinica Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț!

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este pe cale să producă o premieră la nivel național prin implementarea unui sistem de programare on-line a pacienților care vor să își facă investigații medicale la Ambulatoriul de Specialitate (Policlinică).

Proiectul a fost prezentat într-o conferință de presă comună a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene cu managerul interimar al spitalului, Liviu Negelschi, organizată la finalul unei întâlniri a acestora cu medicii șefi de secție și asistenții șefi de secție din spital.

În aceste momente se lucrează la un sistem informatic care va permite, prin intermediul medicilor de familie, programarea on-line a pacienților. În primul rând, acest sistem va reduce timpul de așteptare al pacientului la ușa medicului. Asta în condițiile în care există pacienți care vin din mediul rural sau au vârste înaintate și sunt nevoiți să piardă și câte o zi pentru a fi văzuți de un medic de specialitate.

”Acest sistem va avea o interfaţă în care pacienţii vor putea fi programaţi prin intermediul medicilor de familie pe o anumită specializare și chiar la un anumit medic. Cu 2-3 zile înainte de data la care trebuie să se prezinte, pacientul va fi sunat înainte pentru a confirma dacă se prezintă şi pentru a nu ţine locul ocupat. Această adresabilitate on-line vine cu ajutorul medicului de familie care are acces la internet, are cardul de familie şi eliberează trimiterea. Avem convingerea că în decembrie vom inaugura acest sistem și îl vom ruga pe domnul președinte Ionel Arsene să facă prima programare”, a declarat managerul Liviu Negelschi.

”Pacienţii nu vor mai sta să aştepte pe holuri. Noi vom şti de la medicul de familie că vine un pacient iar pacientul va ști când și unde să vină. Vrem să avem un act medical de înaltă ţinută”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Articolul anterior

Ionel Arsene: ”Îi invit pe toți nemțenii la Târgul de Crăciun organizat de Consiliul Județean la Curtea Domnească din Piatra Neamț”

Articolul următor

Norma de hrană zilnică la Spitalul Județean Neamț era de 3,7 lei pe zi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *