• 8 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Premierul Ciucă trimite Armata în Neamţ la podul prăbuşit! El cere şi o anchetă drastică!

Premierul Nicolae Ciucă a dispus, vineri, ca Ministerul Apărării Naţionale să demareze deja lucrările pentru a găsi o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret din judeţul Neamţ.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului care a adăugat că primul ministru a cerut o anchetă drastică a cazului.

„Premierul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili vinovaţi de această situaţie, în acelaşi timp, pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă cu diverse activităţi să nu fie afectaţi. Ministerul Apărării Naţionale, chiar începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cel mai probabil, Armata va construi un pod din pontoane pe care să se poată desfăşura circulaţia pietonală, a autoturismelor şi autovehiculelor mici de transport persoane şi alimente.

Joi, în jurul orei 14,00, podul peste râul Siret de pe DJ 207 A, între Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

Ambii şoferi au suferit răni minore, însă doar cel de pe autocamion a acceptat să fie transportat la spital.

Podul a fost reabilitat cu peste 7 milioane lei printr-un proiect finanţat pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, de către firma Darcons SRL Roman.

Atât preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, cât şi ministrul Dezvoltării au precizat că recepţia podului nu era făcută deşi lucrările s-au încheiat în noiembrie 2021, înainte de termen.

Totuşi, podul a fost redeschis traficului rutier.

Poliţiştii din cadrul IPJ Neamţ au deschis două dosare penale în urma incidentului de ieri, unul pentru vătămare corporală din culpă iar altul pentru abuz în serviciu.

Rămâne de văzut cine şi cum a semnat recepţiile parţiale pentru decontarea unor sume de bani, cine şi cum a făcut proiectul tehnic şi geo, cum s-a realizat lucrarea şi cine a decis deschiderea traficului rutier.

Articolul anterior

„Generalul” Florentina Moise a preferat să stea printre elevi şi părinţi la festivităţile de închidere a anului şcolar

Articolul următor

Accident cu doi răniţi la Bălţăteşti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *