ISSN 2457 - 3973

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Mai mulţi preoţi din judeţul Constanţa au organizat, joi – 25 februarie 2021, o slujbă de pomenire a preotului nemţean Dimitrie Cărămidă, decedat în urmă cu două zile la doar 40 ani.
Astăzi, la Parohia Basarabi 1 cu hramul Nașterea Maicii Domnului din orașul Murfatlar, am oficiat Sfânta Liturghie si Slujba parastasului pentru Părintele Dimitrie. Ne-am rugat Bunului Dumnezeu ca sufletul Părintelui Dimitrie să fie așezat în ceata drepţilor şi pentru veșnica lui odihnă. A fost un exemplu pentru noi toţi, un soț devotat, un tată devotat, un familist convins, un bun orator, un bun predicator şi capacitatea intelectuală era una de invidiat! Ne pare foarte rău de pierderea lui, prea devreme a plecat! A plecat să slujească în Împărăția cea veșnică”, a declarat, pentru newsallert.ro, preotul Alexandru Gabriel Lupaşcu, parohul Bisericii Basarabi 1 din Murfatlar.
Aături de preotul Lupaşcu (originar din Roznov) au mai participat şi preoţii Condari Paul Bogdan, Butnariu Răzvan, Moroșan Cătălin dar şi domnul Crăciun Stelică. 
Preoţii de mai sus au fost colegii părintelui Dimitrie Cărămidă cât a urmat studiile de licenţă şi masterul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa. 
Acum, părintele Cărămidă era în anul doi de doctorat la aceeaşi facultate.
Marţi, acesta a decedat la doar 40 ani în urma unor complicaţii cardiace şi diabetice.
El era parohul Bisericii “Sf. Gheorghe” din Borşeni – Războieni şi era iubit şi respectat de toţi enoriaşii. El a participat la numeroase slujbe organizate în Piatra-Neamţ, fiind invitat de preoţii parohi din municipiul-reşedinţă.
De-a lungul anilor, preotul a avut grijă de zeci de copii care proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse. A strâns fonduri cu care a dus copiii în diverse tabere la mare sau la munte.A realizat şi alte activităţi misionar-sociale pentru cei cu venituri modeste.

Preotul Dimitrie Cărămidă era căsătorit şi avea doi copii minori.
Cu câteva zile înainte să moară, preotul Cărămidă a postat un mesaj premonitoriu în care a scris “L-am văzut de curând….”. Mesajul era însoţit de o fotografie în care preotul apărea cu aripi de înger, din gheaţă, fotografie realizată chiar la Constanţa.

Articolul anterior

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Articolul următor

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *