ISSN 2457 - 3973

Preşedintele CJ, Ionel Arsene, vrea program mărit cu publicul la muzee şi casele memoriale

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat, joi, că îşi doreşte ca toate muzeele şi casele memoriale din subordinea Complexului Muzeal Judeţean să aibă programul de vizitare mai mare, cel puţin pe perioada verii.

Arsene a spus că există suficiente cereri din partea turiştilor în acest sens, care au mers să viziteze obiectivele dar au constatat că la ora 17.00 se închid.

”Noul manager al Complexului Muzeal Judeţean are tot sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi avem aşteptări în ceea ce priveşte managementul acestei instituţii extrem de frumoasă şi importantă pentru judeţul Neamţ. Este o poartă de intrare pentru toţi cei care vin să viziteze judeţul. Ar trebui prelungit programul de lucru care se termină la ora 17.00. Mai ales în perioada de vară, ar trebui ca toate muzeele să aibă programul prelungit şi să dăm şansa oricărui oaspete să viziteze aceste obiective”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

”Sper să realizăm cu acest impresionant patrimoniu principalul coagulant al activităţilor culturale din judeţ, să trecem graniţa judeţului şi de ce nu şi cea naţională”, a spus noul manager al Complexului Muzeal Judeţean Neamţ, Iulian Ghercă.

„Am mare încredere în conducerea tânără a Complexului Muzeal şi sper ca toate proiectele să fie realizate pentru a atrage în judeţ cât mai mulţi turişti. Şansa judeţului Neamţ este cultura şi turismul”, a declarat, la râdul său, Laurenţiu Dulamă, vicepreşedintele CJ Neamţ.

Complexul Muzeal Judeţean are în subordine 16 unităţi individuale şi 27 de imobile dintre care 14 sunt monumente istorice. Există 98 de angajaţi, ceea ce în opinia conducerii reprezintă o organigramă subdimensionată.

Programul de vizitare este vara între orele 10.00 – 18.00 şi iarna între orele 09.00 – 17.00.

La solicitarea primarului de Tîrgu Neamţ, Daniel Harpa, programul la Muzeul Cetatea Neamţ şi Muzeul Ion Creangă s-a mărit până la ora 20.00.

Sunt unităţi care au un singur angajat şi nu poate fi prelungit programul pe două schimburi. De aceea, se va cere în Consiliul Judeţean mărirea organigramei cu posturi de gestionari-custozi, supraveghetori şi îndrumători.

Articolul anterior

Un cal de 400 kilograme a fost salvat de pompieri dintr-un puţ adânc de 6 metri

Articolul următor

Nemţean prins la o zi după ce a fost dat în urmărire internaţională

Un comentariu

  • prelungirea programului de lucru, dar nu si marirea salariilor? Sau nici nu se pune problema?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *