ISSN 2457 - 3973

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a semnat contractul de achiziţie a 21 autobuze electrice pentru Piatra-Neamţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a semnat joi contractul de achiziţie a 21 autobuze electrice destinate transportului în comun din municipiul Piatra-Neamţ.
Autobuzele fac parte dintr-un contract pe care CJ Neamţ l-a depus şi câştigat pentru finanţare cu fonduri europene, în valoare de peste 49 milioane lei (10 milioane euro).
„Am semnat contractul de furnizare  de autobuze electrice și stații de încărcare cu reprezentanții S.C. BMC TRUCK&BUS S.A., în cadrul proiectului „Achiziţie mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal, Iași, CJ Neamț, Tg. Mureș”, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Procedura de achiziție a fost derulată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de lider de parteneriat. Din proiect mai fac parte municipiile Iași, Târgu Mureș și Tulcea. Vizăm prin acest proiect modernizarea transportului public de călători, urmărind asigurarea în municipiul Piatra Neamț a unui transport ecologic la standarde europene. Pentru județul Neamț vor fi achiziţionate 21 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, însoţite de 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă. Valoarea contractului de furnizare este de 49.230.291,67 lei cu T.V.A. Cele 21 de autobuze vor fi livrate etapizat, până la sfârșitul anului 2023″, a declarat preşedintele CJ Neamţ.
Ionel Arsene a precizat că autobuzele electrice vor circula pe raza municipiului Piatra-Neamț, conform Programului de transport public din oraș.
Autobuzele vor fi de tip nearticulat, cu podea integral coborâtă, asigurând astfel facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă.
În acelasi timp, Consiliul Județean Neamţ derulează un alt proiect, tot cu finanțare europeană, în valoare de peste 70 de milioane de lei, tot pentru transportul ecologic în municipiul reședință de județ și în comunele învecinate.
Vor fi achiziționate încă 20 de autobuze electrice și va fi modernizat garajul SC Troleibuzul SA, conform standardelor europene.
„Îmi doresc foarte mult să avem o infrastructură modernă în județ. Dacă în ultimii 5 ani, în toate comunele am reușit să punem la punct cele mai multe dintre drumuri, la Piatra-Neamț reușim să introducem un transport ecologic de nivel european”, a adăugat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Articolul anterior

Deputatul PSD Oana Bulai, despre adoptarea bugetului: „Toate măsurile din pachetul social al PSD au finanțarea asigurată.”

Articolul următor

Mesajul deputatului Laurenţiu Leoreanu cu prilejul Crăciunului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.