ISSN 2457 - 3973

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a semnat un important proiect în domeniul gestionării deşeurilor menajere în judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a semnat, joi – 19 ianuarie 2023, un contract important pentru gestionarea deşeurilor menajere din judeţ.
Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate și a aplicației de finanțare în cadrul Proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentelor suport în vederea obținerii finanțării aferente proiectului «Investiții complementare Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Neamț»”.
Concret, prin acest proiect se urmăreşte îndeplinirea noilor ținte și obiective de gestionare a deșeurilor asumate de către România față de Comisia Europeană pentru Sectorul Mediu.
De asemenea, prin acest proiect vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor Neamț 2019-2025.
„Prin această investiție, la Girov, unde se află depozitul județean de deșeuri, se va realiza o instalație nouă de tratare mecanică complexă pentru deșeurile menajere amestecate, cu o capacitate de 50.000 t/an, o instalație nouă de tratare biologică cu digestie anaerobă pentru fracția organică din deșeurile menajere amestecate, sortate în tratarea mecanică cu o capacitate de 30.000 t/an și o stație de digestie anaerobă – instalație nouă de tratare biologică cu digestie anaerobă pentru biodegradabile colectate separat, cu o capacitate de 23.000 t/an. La Piatra-Neamț vizăm modernizarea stației de sortare manuală existentă, pentru a avea o stație de sortare mecanizată, cu o capacitate de 14.000 t/an și modernizarea stației de compostare actuale pentru deșeurile biodegradabile și verzi colectate separat, cu o capacitate de 5.000 t/an. La Cordun vom moderniza stația de sortare manuală care există în prezent și are o capacitate de 6.000 t/an, urmând a avea o stație de sortare mecanizată. De asemenea, vom moderniza stația de transfer existentă cu sistem de compactare mai performant, cu o capacitate de 18.000 t/an. Un alt punct de implementare a proiectului este la Târgu-Neamț, unde ne dorim să modernizăm stația de transfer actuală, cu o capacitate de 12.500 t/an, ceea ce vom face și la Tașca, unde stația de transfer existentă are o capacitate de 6.000 t/an”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Preşedintele CJ Neamţ a subliniat că proiectul va moderniza Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Neamț și va alinia județul la standardele europene.

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț: Școala nr. 5 intră în modernizare printr-un proiect de peste 13 milioane lei

Articolul următor

Primarul Carabelea explică ce înseamnă lucrările de modernizare de la Şcoala 5 şi Şcoala „Elena Cuza” Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *