ISSN 2457 - 3973

Președintele Iohannis, atac la ”baronii PSD” Arsene, Oprișan și Buzatu!

Președintele României, Klaus Iohannis, a atacat în termeni duri ordonanța de urgență a guvernului prin care președinții consiliilor județene vor fi aleși uninominal (ca primarii), într-un singur tur.

Iohannis a explicat că ordonanța a fost dată de prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru a favoriza baronii PSD și imediat a nominalizat 3 președinți de consilii județene: Marian Oprișan (Vrancea), Dumitru Buzatu (Vaslui) și Ionel Arsene (Neamț).

”PSD nu a inteles nimic si umbla iar la cutia cu OUG. Votul românilor nu e bătaia de joc a PSD, cetățenii le-au transmis pesediștior că practica OUG trebuie să înceteze. Acest instrument e prevăzut în Constituție exclusiv pentru situații excepționale, nu poate fi folosit abuziv și netransparent. Schimbarea făcuta azi e o concesie pe care Dăncila o face în fața baronilor PSD, în încercarea de a le cîștiga sprijinul. Vor fi favorizați președinții de consilii aflați în funcții: Oprișan, Buzatu, Arsene… Acești baroni, panicați de căderea în sondaje a partidului, fac tot posibiul să își securizeze funcțiile. Constituția prevede că autorități ale administrației publice locale sunt primarii, consiliile locale și consiliile județene. Președintele consiliului județean nu e consacrat prin Constituție și nu e necesară alegerea sa într-un vot direct. Nu există un popor al județului și acest argument maschează disperarea PSD, care a înțeles că e pe punctul de a pierde conducerile în foarte multe consilii județene”, a transmis președintele României prin vocea purtătorului său de cuvânt.

Totodată, președintele României a solicitat revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi, atunci când niciun candidat nu obține 50 la sută plus unul dintre voturile valabil exprimate.

Despre ordonanța de urgență emisă de Guvernul Dăncilă astăzi, puteți citi aici

 

 

Articolul anterior

Președinții consiliilor județene vor fi aleși uninominal, ca primarii!

Articolul următor

Șoferul care a ucis un pieton la Moldoveni, prins de polițiști în Bacău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.