• 12 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Președintele Ionel Arsene a inspectat lucrările de pe strada Izvoare (video)

Strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamț a intrat într-o nouă etapă din proiectul de reabilitare în care a fost cuprinsă: de câteva zile se lucrează la pregătirea fundației.

Întrucât proiectul se derulează prin intermediul Consiliului Județean, pe șantier a ajuns președintele instituției, pentru a verifica modul în care se execută lucrarea.

„Am verificat lucrările de pe strada Izvoare din Piatra-Neamț, rută prinsă în proiectul de realizare a Axei rutiere strategie 3, care va lega municipiul reședință de județ de limita Bacăului. Scopul deplasării mele în zonă a fost să verific stadiul lucrărilor începute în urmă cu circa două săptămâni. Prima etapă în execuția proiectului a fost de frezare a asfaltului deteriorat, iar în prezent se lucrează la pregătirea fundației drumului. Strada Izvoare din Piatra-Neamț este una dintre cele mai invocate de către participanții la trafic, pentru că ani la rând a fost aproape impracticabilă, din cauza asfaltului distrus. Disconfortul creat șoferilor a fost subiect de discuție pentru autorități, riverani, șoferi, pentru că vrând-nevrând pe acolo se circulă foarte mult și fiind plină de gropi crea mari nemulțumiri tuturor celor care ajungeau în zonă“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Consiliul Județean Neamț a preluat această stradă de la Consiliul Local Piatra-Neamț și printr-un mare proiect european a intrat în reabilitare cu fonduri nerambursabile, în cadrul investiției „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“.

Valoarea totală a proiectului este de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene.

Articolul anterior

Bătaie colectivă în Târgu Neamţ. Patru persoane au fost reţinute de poliţişti.

Articolul următor

S-a schimbat schimbarea. O nouă hotărâre privind restricţiile din România. (document)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.