ISSN 2457 - 3973

Președintele Klaus Iohannis: ”În următoarele 3 zile, păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea oamenilor să nu fie în pericol!”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că următoarele 3 zile (15 – 18 mai) nu vor fi fără restricții și vor fi păstrate ”toate regulile necesare pentru ca sănătatea oamenilor să nu fie în pericol”.

Chiar dacă șeful statulului nu a fost explicit cu privire la libertatea de mișcare (cu sau fără declarații, cu sau fără amenzi), acesta a explicat că deciziile vor fi stabilite, joi, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență declară Starea de Alertă și va institui toate reglementările obligatorie pentru măsurile de prevenție. Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Reintrarea la situația de dinaintea de pandemie este imposibilă! Renunțarea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare! Inclusiv în următoarele 3 zile vom păstra toate regulile necesare pentru ca sănătatea și viața cetățenilor să nu fie în pericol. (…) Dacă situația se va înrăutăți și datele va arăta un număr galopant de cazuri, nu voi ezita să declar din nou Starea de Urgență. Să nu compromitem tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Joi seara, primul ministru Ludovic Orban ar urma să anunțe deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, valabile începând cu data de 15 mai, decizii ce vor fi luate în ședința de la ora 20.00.

Juriștii consideră că nici o decizie nu poate interzice libertatea de mișcare, conform ultimei decizii a Curții Constituționale a României, decât prin lege. Ori legea aprobată în Parlament va intra în vigoare abia de luni, 18 mai.

Așadar, Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar putea lua decizii cu privire la deschiderea sau închiderea unor instituții/obiective și a obligativității purtării unei măști de protecție, în spații închise.

 

Articolul anterior

Primarul Dragoș Chitic a anunțat ce SE DESCHIDE și ce RĂMÂNE ÎNCHIS din 15 mai la Piatra-Neamț

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Guvernul liberal a stabilit măsuri de sprijin pentru români!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.