ISSN 2457 - 3973

Președintele Klaus Iohannis: ”România intră din 15 mai în Stare de Alertă!” Ce înseamnă acest lucru?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, luni, că nu va mai prelungi pentru încă o lună Starea de Urgență. Șeful statului a adăugat că începând din data de 15 mai, România va intra în Stare de Alertă.

„Starea de urgenţă nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă. Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Începând din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra în starea de alertă, care este prevăzută de legislaţia specifică”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Președintele României a precizat că circulația în interiorul localității de domiciliu se va putea realiza fără documente justificative dar a recomandat să se limiteze aceste deplasări.

Totodată, Klaus Iohannis a spus că deplasarea între localități va fi permisă doar în cazuri de necesitate: interese de serviciu, situații medicale, etc

Totodată, președintele Iohannis a menționat că se va putea merge dintr-o localitate în alta și pentru a efectua mișcare fizică (spre exemplu, cu bicicleta) dar este interzis în continuare sportul de echipe.

De altfel, măsura de a restricționa grupuri mai mari de 3 persoane rămâne în vigoare.

În zilele de urmează se va stabili printr-o ordonanță care sunt concret restricțiile care rămân în vigoare și ce activități vor fi repornite. Deocamdată, președintele Iohannis a exemplificat doar cabinetele stomatologice și saloanele de înfrumusețare. Vor exista și alte ridicări de restricții, din 15 mai, ce vor fi prezentate în zilele următoare.

Alte măsuri de ridicare a unor restricții urmează să fie luate din 2 în 2 săptămâni, în funcție de evoluția situației de la nivel național.

Pe de altă parte, localitățile declarate în carantină vor rămâne cu aceleași restricții ca și acum.

Articolul anterior

Încă 2 contracte de finanțare a unor proiecte europene importante semnate de primarul Dragoș Chitic

Articolul următor

Braconieri prinși în flagrant pe lacul Izvorul Muntelui (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.