ISSN 2457 - 3973

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr – întâlnire cu ministrul Educaţiei! A obţinut microbuze şcolare pentru elevii nemţeni!

Preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr, s-a întâlnit, marţi (7 martie 2023), cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
În cadrul întâlnirii, liderul PNL Neamţ a primit asigurări că Ministerul Educaţiei va aloca  microbuze şcolare pentru transportul elevilor nemţeni către unităţile de învăţământ.
„Am primit asigurări din partea domniei sale că localitățile nemțene vor primi, în curând, microbuze şcolare moderne, dintre cele aproximativ 3200 de vehicule electrice destinate transportului de elevi, atât categoria 8+1 locuri, cât şi 16+1, care vor ajunge în țară. Este cunoscut faptul că flota auto existentă în județ este învechită, supusă uzurii tehnice, devenind o prioritate pentru noi înlocuirea acesteia cu microbuze performante, care să asigure transportul şcolar în cele mai bune condiții”, a precizat George Lazăr.
Acesta a subliniat că vor avea prioritate localitățile în care primăriile au depus proiecte pentru stații de încărcare electrice, respectiv localitățile unde aceste stații există deja.
„În atenția domnilor primari, Administraţia Fondului de Mediu a deschis în prealabil, de asemenea, o sesiune de depunere proiecte pentru achizițioarea microbuzelor şcolare hibrid. Îi mulțumesc doamnei ministru Deca pentru discuția purtată, cât şi pentru permanenta implicare în funcţionarea optimă a procesului educațional.Evident, vorbim despre un demers foarte important, cu mare impact pentru elevii din mediul rural, dar şi pentru cei din urban, care vor beneficia de condiții de transport sigure, funcționale şi moderne”, a mai spus preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.
Microbuzele şcolare electrice vor fi achiziționate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Redresare şi Reziliență.

Articolul anterior

Începe haosul în traficul din Piatra-Neamţ! Poliţia Locală ameninţă şoferii indisciplinaţi cu amenzi!

Articolul următor

Deputatul Leoreanu, veste bună pentru un milion de elevi: „O masă gratuită la şcoală!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular