ISSN 2457 - 3973

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: ”Persoanele din grupurile vulnerabile vor primi pachete de igienă!

Persoanele din grupurile vulnerabile din județul Neamț vor primi în zilele următoare pachete de igienă, a anunțat, miercuri, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Acestea fac parte din a doua tranșă de pachete distribuite în cadrul Programului Operațional Ajutoararea Persoanelor Dezavantajate pe care Ministerul Fondurilor Europene le va oferi la circa 1.200.000 români.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

Articolul anterior

Modernizarea infrastructurii educaționale din Piatra-Neamț cu fonduri europene

Articolul următor

L-ați văzut? Bărbat care a amenințat cu cuțitul în Piatra-Neamț, căutat de polițiști!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *