NewsAllert :

Senatorul Emilia Arcan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Neamț!?

Copii cu copii: 74 de minore din Neamț au devenit mame anul acesta!

Șoc în PSD Neamț! Emilia Arcan a demisionat din PSD Neamț!

Grupul de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț – acțiuni pentru promovarea serviciilor turistice

Candidatura lui Răzvan Cuc încinge spiritele în PSD Neamț! Și varianta ”Daniela Soroceanu” face implozie în partid!

Județul Neamț se apropie de pragul psihologic de 1.000 cazuri de COVID

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

  • 11 iulie 2020

ISSN 2457 - 3973

Președintele PSD Neamț confundă numele unui mare sultan turc cu al unui profet

Pe pagina de facebook a președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, a fost afișată o postare în care numele unui mare sultan turc – Mahomed al II-lea, zis Cuceritorul – este confundat cu numele unui profet care a trăit cu mult înaintatea acestuia – Mohamed. Diferența este de aproape 1.000 de ani între perioadele în care au trăit cei doi!

Mesajul electoral (scris cel mai probabil de consilierii președintelui, pare-se firavi  în istorie și  fără minimul ”search” pe google) folosește numele lui MOHAMED de două ori, semn că nu este vorba de o greșeală de ortografiere.

Nu ne vom opri asupra conținutului mesajului  – de altfel unul fără fond și care în 1o 0re a strâns puțin peste 160 de likeuri- dar nu putem remarca greșeala impardonabilă.

Iată câteva exemple: ”Opoziția își rupe dinții în fiecare zi atacând PSD, așa cum oștile lui Mohamed Cuceritorul și-au rupt lăncile în zidurile Cetății Neamț”.

Este prima referire la Mahomed Cuceritorul al cărui nume este scris greșit, Mohamed.

A doua frază în care iar este pomenit greșit numele fostului mare sultan turc este următoarea: ”Dar să nu uităm, Mohamed n-a cucerit Cetatea”.

Dacă mergem la cea mai simplă și facilă sursă, wikipedia, aflăm că: ”Mahomed al II-lea (limba turcă otomană: محمد بن مراد, Meḥmed-i s̠ānī; cunoscut sub numele de Fatih Sultan Mehmed (Sultanul Mahomed Cuceritorul), scurt Fâtih (Cuceritorul); în Europa recunoscut sub numele de Grand Turco sau Turcarum Imperator[1][2][3]; n. , Edirne, Imperiul Otoman – d. ,[4][5] Gebze, Turcia) a fost al şaptelea sultan al Imperiului Otoman. El a domnit între 1444 şi 1446, şi între 1451 până la moartea sa. La 29 mai 1453, el a cucerit Constantinopolul, închizând astfel sfârşitul Imperiului Bizantin. A fost cel de-al treilea fiu al sultanului Murad al II-lea, a ajuns sultan la vârsta de 12 ani. A fost unul dintre cei mai puternici sultani din istoria Imperiului Otoman (…) Otomanii nu au reuşit însă să cucerească niciuna din cetăţile fortificate din Moldova (Suceava, Neamţ, Hotin), fiind în schimb hărţuiţi de atacurile de gherilă ale moldovenilor”.

Iar despre MOHAMED aflăm că este: ”ultimul Profet al Islamului s‑a născut în anul 570 la Mecca şi a murit în iunie 632, la Medina. La vârsta de şase ani rămâne orfan, iar restul copilăriei îl va petrece în familia unchiului său. La 25 de ani se căsătoreşte cu o văduvă bogată cu care va avea şase copii. Conform tradiţiei, în anul 610, pe când avea 40 de ani, este vizitat de îngerul Gabriel şi are revelaţia faptului că va deveni mesagerul mesajului lui Allah. În timpul obişnuitei sale rugăciuni în peştera de pe Hira, i s-a înfăţişat Arhanghelul Gabriel, care i-a poruncit să citească. Mohamed i-a răspuns că nu ştie carte. Atunci, prin intermediul Arhanghelului, Allah i-a cerut să devină „profetul adevăratei religii“. Se spune că acest episod a demonstrat clar dorinţa lui Dumnezeu că alesul prin care va transmite învăţătura nu trebuie să ştie carte şi nu trebuie să interpreteze poruncile divine, doar să le transmită. Muhammad începe să predice mulţimii, îndemnându-i pe bogaţi să-i ajute pe săraci şi îndemnând la distrugerea idolilor, fiindcă există o singură Divinitate supremă, iar el este profetul şi mesagerul Acesteia. În primul său pelerinaj la Mecca, Muhammad adună mulţi adepţi din Medina, însă este primit cu ostilitate în Mecca”. 

Articolul anterior

Bătrână găsită decedată într-un apartament din Piatra-Neamț

Articolul următor

Programul PNL pentru europarlamentare – seriozitate și competență

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *