ISSN 2457 - 3973

Presiuni instituționale pentru emiterea unui aviz ante-datat la o lucrare hidrotehnică de 14 milioane euro recepționată

De câteva săptămâni circulă în anumite medii o  informație potrivit căreia, o lucrare hidrotehnică de circa 14 milioane de euro realizată într-un oraș din județul Neamț, cu fonduri guvernamentale, a fost recepționată deși nu a avut toate avizele. Mai mult, asupra șefului instituției al cărei aviz lipsește au început să se facă presiuni uriașe, chiar amenințări cu demiterea din funcție, pentru a emite ante-datat avizul necesar.

Lucrarea hidrotehnică ar fi început în august 2018 și a fost finalizată câteva luni mai târziu. Dacă se dovedește informația că lucrarea nu are toate documentele, se nasc mai multe întrebări:

Cum și pe ce bază s-a emis autorizația de construcție dacă nu avea toate avizele, este o primă întrebare.

De ce s-a lucrat pe domeniul public știindu-se că nu există toate avizele, este a doua întrebare. Iar o alta care derivă de aici este: oare cum au fost obținute celelalte avize. Tot ante-datate?

Evident, la fel de grav este și dacă se confirmă că s-au făcut presiuni și amenințări împotriva directorului instituției publice pentru a săvârși fals și uz de fals: adică să emită acel aviz ante-datat!

Cine a dat aceste telefoane ”prietenești” și mai ales cine l-a pus/i-a pus să le dea, probabil că vom afla curând, având în vedere că există deja atenția îndreptată către caz.

Mai putem adăuga că presiunile au fost făcute sub diverse forme, înainte de 27 mai, o dată de referință pentru mulți.

Vom publica orice punct de vedere al celor care se simt lezați de acest articol. Totodată vom încerca să aflăm oficial date despre acest caz.

Articolul anterior

COD PORTOCALIU de vijelii pentru zona Piatra-Neamț! COD ROȘU pentru restul județului Neamț!

Articolul următor

Cum arată Ștrandul Piatra-Neamț la 4 zile după potop (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *