ISSN 2457 - 3973

Prețul uriaș al cireșelor în Piața Centrală din Piatra-Neamț

Ca la fiecare început de sezon, trufandalele de import ajung și în piețele din Piatra-Neamț pentru pofticioșii cu dare de mână.

De departe, topul prețurilor este ocupat de cireșele aduse din Grecia.

În Piața Centrală din Piatra-Neamț este un singur comerciant care s-a încumetat să ia de la en-gros câteva kilograme de cireșe.

Prețul afișat la tarabă, astăzi, 7 mai 2019, este de 50 lei pe kilogram. Adică 11 euro! Sau cât 2 kilograme de carne de calitatea întâi. Iar comparațiile pot continua. i

Cumpărătorii se lasă însă așteptați mai ales că, în circa 2-3 săptămâni vor apărea cireșele de mai autohtone la prețuri mult mai “cuminți”, până vor ajunge la 5-6 lei pe final de sezon.

Deocamdată costă 50 lei dar luni prețul cireșelor era 60 lei pe kilogram.

Pe facebook circulă zeci de glume pe seama prețului la cireșe, cum ar fi: “caut asociat ca să cumpărăm un kilogram de cireșe împreună”.

Comercianții care nu au îndrăznit să ia cireșe de la piața de en-gros spun că acestea se vând acolo cu 30-35 lei pe kilogram, la lădiță de 3 kilograme. Deci un profit spre 75 la sută pentru cei care vor să vândă la piață, dar cu riscul să ți se strice marfa pe tarabă.

Tot în Piața Centrala mai găsim piersici din Grecia la 12 lei kilogramul sau căpșuni, tot grecești, cu prețul între 7 și 10 lei kilogramul.

Altfel spus, cu un kilogram de cireșe și câte unul de piersici și căpșuni ai lăsat la piață aproape două zile de muncă pe salariul minim. Însă tocmai acești oameni nu își permit, poate, nici când prețurile vor ajunge mici, să consume aceste fructe atât cât și-ar dori.

Articolul anterior

Liniște în PNL Piatra-Neamț! Deputatul Cozmanciuc – președinte interimar, primarul Chitic – secretar general!

Articolul următor

Lotul olimpic de aur al județului Neamț la naționala de fizică

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *