NewsAllert :

  • 5 februarie 2023

ISSN 2457 - 3973

Prima dezbatere a bugetului municipiului Piatra Neamț pe 2016

Vineri a avut loc prima din cele patru consultări publice ale primarului Dragos Chitic cu reprezentanți ai mai multor categorii socio-profesionale programate în perioada 08-14 ianuarie 2015 pentru dezbaterea bugetului municipiului Piatra Neamț. La această primă rundă de consultări au fost invitați să participe reprezentanții din educație și sănătate. 
Propuneri au venit din partea tuturor categoriilor socio-profesionale invitate, patru dintre ele au fost susținute de către toți cei prezenți și vor fi prinse în bugetul anului acesta. Este vorba de înlocuirea centralei termice care deservește sala de sport a Școlii „Elena Cuza”, mărirea gradului de protecție a medicilor care asigură funcționarea Centrelor de Permanență, în special pe timpul nopții, înființarea unui nou Centru de Permanență care să deservească zonele 1 Mai, Izvoare, Vânători și mai buna dotare a cabinetelor stomatologice școlare, dublată de ore de educație stomatologică în școli.
„Principiul după care trebuie structurat bugetul este acela că banii trebuie să ajungă acolo unde este nevoie și vă asigur de toată implicarea mea în rezolvarea problemelor ridicate de către dumneavoastră. În perioada imediat următoare vom indentifica un spatiu adecvat pentru inființarea celui de-al saselea centru de permanența și sper ca in acest fel vom acoperi nevoia de servicii medicale non-stop pentru locuitorii cartierelor Speranța, 1 Mai si Vânători”, a declarat primarul Dragoș Chitic. 

La dezbatere au participat directorii unităților de învățământ din municipiu, reprezentanți ai medicilor și asistenților, farmaciștilor, medicilor stomatologi, medicilor de familie și ai centrelor de permanență din Piatra Neamț. Din partea municipalității au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, Secretarul Municipiului, reprezentanți ai Direcției Economice, Compartimentului Învățământ și ai Direcției de Asistență Socială.

Articolul anterior

Comandantul Jandarmeriei Neamț s-a pensionat!

Articolul următor

Intoxicaţia cronică și acută cu cafeină! Urmările pe termen scurt şi lung asupra organismului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *