NewsAllert :

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă în România! Iată care sunt simptomele bolii.

Suspiciuni de crimă în Neamţ! Un bărbat şi-a ucis vecinul!

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Prima reacție a șefului PSD Neamț cu privire la situația din CJ! Vezi pe cine susține Arsene!

Deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț a avut, vineri, o primă reacție cu privire la situația juridică de la Consiliul Județean Neamț. Declarația lui Arsene este însă evazivă și lasă loc de interpretări în orice sens.
”Nu am văzut corespondența. Evident că se va respecta legea la Consiliul Județean. Dar vreau să subliniez că domnul Constantin Iacoban are susținerea mea și a PSD Neamț pentru președinția Consiliului Județean pentru că suntem oameni serioși care ne respectăm cuvântul. De asemenea, susținere au și Dan Manoliu și Emilia Arcan pentru cele 2 funcții de vicepreședinte. Cât privește situația juridică de la Consiliul Județean, deocamdată nu pot da un răspuns pentru că nu sunt jurist, nu pot interpreta. Cert este că se va respecta legea și ce spune legea că trebuie să se facă, așa se va face. Dacă trebuie alegeri, vom face alegeri, dacă nu, rămân lucrurile așa”, a declarat, pentru newsallert.ro, deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.
Prefectul Vlad Angheluță a trimis, joi, către Consiliul Județean Neamț, adresa 7.290/2015 care sună așa: ”se apreciază că urmare a intrării în vigoare a legii 115/2015 și a abrogării art. 102 din legea 215/2015 a administrației publice locale, dispozițiile art. 72 alin. 1 din legea 214 NU MAI SUNT APLICABILE în situația vacantării funcției de președinte al CJ, fapt c ear conduce la încetarea aplicabilității Hotărârii CJ Neamț 197/2014 pivind desemnarea unui vicepreședinte să exercite atribuțiile conferite de lege președintelui CJ Neamț, și a Hotărârii CJ Neamț 198/2014 privind delegarea unui consilier județean care să îndeplinească atribuțiile de vicepreședinte al CJ Neamț, situație care conduce, în mod implicit, la ÎNCETAREA DE DREPT A UNOR RAPORTURI JURIDICE DE NATURĂ SALARIALĂ CU CELE 2 PERSOANE VIZATE DE ACTELE ADMINISTRATIVE ÎN CAUZĂ!”

La rândul său, secretarul județului, Daniel Soroceanu a pasat mingea în curtea consilierilor județeni. Aceștia au primit, joi după-amiază, o adresă oficială din partea secretarului Soroceanu prin care li se cere să analizeze prevederile legale și să ia o decizie.

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Pietreni sechestrați de … liftul buclucaș!

Articolul următor

NEWSALLERT.RO!!! 14.000 DE CITITORI UNICI ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ DE LA APARIȚIE!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *