ISSN 2457 - 3973

Primari din Neamț, pe funcție de 26 ani!

Pe vremea când mulți dintre actualii lideri politici încă erau adolescenți sau chiar copii, alții erau numiți în funcția de primar interimar după Revoluția din 1989. Și aveau să rămână pe aceste funcții, fără întrerupere, până în ziua de astăzi. Erau și ei tineri la vremea respectivă iar șansa le-a surâs din plin. Odată cu înlăturarea regimului Ceaușescu, la prima vedere a plecat întregul sistem. În fiecare localitate a fost înființat un Front al Salvării Naționale care a numit un primar interimar până la alegerile din mai 1990. Au fost nenumărate cazuri în care FSN-urile erau conduse direct sau din umbră de foștii nomenclaturiști. Cei care aveau să fie numimți primari interimari însă nu aveau legături, cel puțin directe, cu fostul regim.

Între timp s-au schimbat 3 președinți și 12 premieri dar ei au rămas tot pe funcții. Sunt zeci de astfel de cazuri în toată țara iar județul Neamț nu face excepție. Una dintre aceste situații se regăsește, spre exemplu, în comuna Bozieni, unde Doinel Grumăzescu aniversează astăzi, 11 ianuarie, fix 26 de ani de când este primar. grumazescu

”La data de 11.01.1990, Frontul Salvării Naționale Bozieni, condus de Neculai Iacob, a desemnat primarul interimar în persoana lui Doinel Grumăzescu, pentru a duce mai departe destinele locuitorilor comunei Bozieni. A fost o perioadă grea și s-au schimbat multe de atunci. Și azi, la bilanț de aniversare, țin să mulțumesc la toți care au contribuit la bunăstarea și transformarea comunei Bozieni, oamenilor gospodari ai acestei comunități. Eu, alături de ei, sărbătoresc 26 de ani de când reprezint cu cinste și onoare frumoasa comuna Bozieni”, a declarat Doinel Grumăzescu.

Primarul de Bozieni a pornit alături de FSN care de-a lungul anilor s-a metamorfozat în PSD.

Acesta nu este singurul primar nemțean în funcție încă din 1990. Un alt caz este cel al co-președintelui PNL Neamț, Alexandru Drăgan, primar al comunei Tașca. Drăgan a fost și el membrul unui singur partid, PD, care între timp s-a transformat în PNL. Alexandru Dragan

Practic, nici Grumăzescu, nici Drăgan nu au avut emoții la niciun scrutin și așa pare să fie și la alegerile locale de anul acesta. Cât de bine face unei localități să aibă primar pe viață, este altă discuție. Nu poți comenta prea mult atâta timp cât regula democrației – alegerile – funcționează fără a fi influențată sub o formă sau alta (greu de crezut, mai ales în mediul rural).

 

Articolul anterior

Liberalii nemțeni se pregătesc pentru alegerile locale

Articolul următor

Elevii nemțeni au revenit în bănci! Vezi calendarul până la sfârșitul anului școlar!

Un comentariu

  • primarul de la bozieni a avut legaturi profunde cu fostul regim.sa nu uitam ca el a fost secretar utc pe comuna si copilul de suflet al fostului primar enache.avand contact permanent cu organele de partid locale,fiind un tanar de gasca avea tot tineretul de partea sa.datorita acestor tineri si al parerilor bune avute de la fostii conducatori acesta nici nu mai are nevoie de alegeri fiindca castiga sigur.de aceea nu mi se pare semnificativa aniversarea in cauza finndca dorinel nu a facut din 1989 incoace decat ceea ce facea si inainte.trebuie recunoscut si ajutorul dat de tarata.comuna bozieni face parte din catanga si e o comuna modesta economic,comert si prestari serviciu.nu se compara cu tasca dupa cum nici cei doi primari nu se pot compara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular