ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț acuză: Incompetența istorică a CJ Neamț și Apa Serv produce efecte în plină caniculă

Site-ul Apa Serv este plin de anunțuri de întreruperi ale apei potabile, în aceste zile în care temperaturile sar constant de 30o C. Pietrenii sunt lăsați, din nou, în mijlocul verii, fără apă la robinet, lucru care devine în acest moment o problemă de sănătate publică. Care sunt cauzele reale pentru aceste întreruperi? Vi le explicăm în cele ce urmează:

Compania Județeană Apa Serv Sa Neamț este unicul operator de servicii publice de alimentare cu apă și canalizare din județul Neamț, aspect stabilit în cadrul Contractului de delegare încheiat în 10.08.2009. Apa Serv are dreptul exclusiv de a exploata, întreține și administra bunurile concesionate, investițiile privind reabilitarea bunurilor existente și cu extinderea ariei delegării, precum și dreptul de a utiliza infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de alimentare cu apă și canalizare delegat. Același lucru este menționat și la Articolul 5 – Serviciile: Apa Serv este cea care are dreptul și obligația de a se ocupa de lucrări de extindere și reabilitare. 

După mai bine de 50 de ani în care nu s-au făcut investiții în infrastructura de apă și canalizare, timp în Apa Serv și-a dovedit incompetența și indiferența, lăsând pietrenii fără apă, în mijlocul verii zile la rând, Primăria Piatra-Neamț și-a asumat cea mai mare investiție în infrastructura de apă din oraș: schimbarea conductei magistrale de apă pe Bulevardul Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bulevardul Traian. Chiar dacă județul Neamț se află în topul UAT-urilor cu cel mai mare preț la apă, Compania Județeană Apa Serv, în toate comunicările avute cu Primăria Piatra-Neamț, ne-a transmis că nu are bani să schimbe conducta de apă din oraș. 

O altă dovadă de management defectuos la Apa Serv? Pierderea finanțării prin Programul Operațional Infrastructura Mare, care ar fi permis înlocuirea conductei magistrale care se sparge în aceste zile și lasă fără apă aproape un întreg oraș. 

Legat de conducta de canalizare menajeră, despre care se aruncă în spațiul public diverse informații, și aceasta este tot responsabilitatea Apa Serv. 

Din 2013, de când a expirat durata de viață a acestei conducte de canalizare de pe Bulevardul Traian, ce demersuri a făcut compania Apa Serv pentru schimbarea acestei conducte? Ce fonduri a accesat sau a încercat să acceseze pentru a investi în infrastructura de canalizare, având această obligație? 

Mai mult, de ce atunci când a emis avizul pentru desfășurarea lucrărilor pe coridorul de mobilitate Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian, nu a menționat nimic despre existența rețelei de canalizare cu durată de viață expirată? În aviz este menționată conducta de alimentare cu apă, investiție pe care o face Primăria Piatra-Neamț, nu Apa Serv!

Sursa: Primăria Piatra-Neamț

Articolul anterior

Anunț sistare apă în comuna Vanători-Neamț

Articolul următor

George Lazăr, despre Ceahlăul cel falnic, Athosul al României…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular