ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamţ anunţă „încasări record” la impozitele şi taxele locale

În data de 23 martie 2022, municipiul Piatra-Neamț a înregistrat încasări record la impozite și taxe locale, în sumă de 3,5 milioane lei, anunţă un comunicat al primăriei.

Pe întreaga perioadă de la începutul anului și până în prezent se remarcă o creștere a gradului de colectare la impozitele și taxele locale, față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv de la 21 milioane lei, anul trecut, la 24 milioane lei, anul acesta.

Primăria Piatra-Neamţ susţine că tendința de creștere este valabilă și la totalul veniturilor înregistrate la bugetul local, obsevându-se o creștere de aproximativ 35%, de la 57,6 milioane lei la 88,3 milioane lei.

Administraţia locală crede că la această creștere a contribuit și diversificarea metodelor de plată respectiv la ghișeele Direcției Taxe și Impozite de la Primăria Piatra-Neamț și Forum Center, la oficiile poștale sau on-line pe site-urile ului www.primariapn.ro , a site-ului www.ghiseul.ro.

„Anul acesta avem o situație financiară care ne permite să fim optimiști. Le mulțumesc pietrenilor pentru conștiinciozitatea de care au dat dovadă în achitarea datoriilor la bugetul local și îi asigur că banii de care dispunem vor fi folosiți pentru cele mai utile proiecte de investiți”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Pietrenii mai au la dispoziție 4 zile pentru a beneficia de bonificație la achitarea taxelor și impozitelor locale, respectiv până la data de 31 martie inclusiv. Opțiunile de plată sunt următoarele:

  1. În numerar sau cu cardul bancar la ghișeele Direcției Taxe și Impozite situate în incinta Mall Forum Center, etaj 3, respectiv Str. Ștefan cel Mare nr. 6 – 8, în sediul Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, Biroul de Relații cu Publicul (camera 20)
  2. Prin virament în conturile deschise la Trezoreria municipiului Piatra- Neamț
  3. On-line accesând site-ul www.primariapn.ro sau prin intermediul Sistemului Național de Plată Electronică, accesând site-ul www.ghiseul.ro.
  4. La cele 4 oficii poștale din oraș: Piatra Neamț 1 – Bd. Decebal, FN;

Piatra Neamț 1 – Ghișeu 1 – str. Mărăței, nr. 61;

Piatra Neamț 3 – str. Piața Gării, nr. 3;

Piatra Neamț 4 – str. 1 Decembrie 1918, bl. A14.

Cei care achită integral impozitul/taxa pe clădiri/ teren și impozitul pe mijloace de transport până la 31 martie 2022, on-line prin intermediul site-ului www.primariapn.ro , a site-ului www.ghiseul.ro,  sau la oficiile poștale beneficiază de bonificație de 10 la sută. Pentru plata în numerar sau POS la ghișeele instituției sau prin virament bancar bonificația este de 8%.

Articolul anterior

FOTO Tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, accident la Girov

Articolul următor

Incendiu într-un apartament dintr-un bloc din Roman; un bărbat s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.