ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț: Moldocor trebuie să justifice întreruperea lucrărilor pe Bd. Traian

În legătură cu adresa din 20.06.2024, prin care SC Moldocor SA anunță că întrerupe lucrările pe Bd.Traian începând cu 20.06.2024, până la clarificarea tuturor problemelor privind proiectul tehnic, Primăria Municipiului Piatra-Neamț a solicitat membrilor asocierii de firme să transmită următoarele precizări, privind investiția de pe culoarul de mobilitate Bd. Decebal – Bd. Traian:

  • corespondența purtată cu dirigintele de șantier, prin care i-au fost aduse la cunoștință, de la data începerii lucrărilor (23.09.2022) problemele sesizate, raportate la Proiectul Tehnic și care au fost propunerile pentru a urgenta execuția lucrărilor, reducerea costurilor de execuție, întreținere și exploatare în avantajul Beneficiarului;
  • care sunt problemele identificate în execuție, referitoare la proiectul tehnic, în baza căruia Asocierea SC Mavgo Holding SRL – SC Moldocor SA a elaborat oferta tehnică și financiară, programul de lucru, graficele de execuție fizic și valoric;
  • măsurile luate de SC Moldocor SA pentru protejarea lucrărilor, echipamentelor, bunurilor și șantierului împotriva deteriorării, pierderii sau daunei pe perioada de întrerupere a lucrărilor de pe Bd. Traian.

De asemenea, a fost pus în vedere asocierii de firme că „întreruperea lucrărilor” NU se regăsește în clauzele din contract.

„Am solicitat companiei Moldocor să ne spună, cu subiect și predicat, care sunt problemele pe care pretinde că le-a identificat în proiectul tehnic în baza căruia a lucrat până acum și pe care și-a construit oferta de lucrări cu care a câștigat licitația. Pentru că nici Primăria Piatra-Neamț, ca beneficiar și nici dirigintele de șantier nu au fost informați în cadrul ședințelor periodice de lucru despre existența unor probleme care ar justifica întreruperea lucrărilor.

Mai important, în contractul semnat cu asocierea de firme care lucrează pe Bd. Traian și Bd. Decebal nu există o clauză pentru întreruperea lucrărilor.

Consider că solicitarea făcută astăzi de Moldocor nu este decât o încercare de a justifica ritmul de lucru extrem de lent arătat de această firmă de la începutul proiectului. Îi asigur pe pietreni că facem toate demersurile ca lucrările să continue fără întreruperi, respectând strict termenii contractului în vigoare și că îi vom informa constant în legătură cu evoluția acestei situații”, a declarat Andrei Carabelea, Primarul Municipiului Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe mai multe străzi din cartierul Sărata, municipiul Piatra-Neamţ

Articolul următor

Deputatul Laurenţiu Leoreanu: „Facem paşi mari spre ApaVital Iaşi!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular