ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra Neamț a reziliat contractul cu societatea FC Ceahlăul S.A.

Primăria Piatra Neamț a reziliat contractul cu societatea comercială FC Ceahlăul S.A. după ce prevederile contractuale nu au fost respectate de firma care deține licența echipei de fotbal.

Pentru că acest contract fusese aprobat în ședință de consiliu local, în 2007, tot consiliul local era cel care putea rezilia contractul de asociere, fapt care s-a produs la ultima ședință.

Ca fapt divers, aprobarea din 2007 a avut unanimitatea Consiliului Local din care actualul primar Dragoș Chitic nu făcea parte, el fiind în mediul privat.

Marți, primarul interimar Dragoș Chitic a declarat, într-o conferință de presă, că a primit o hârtie de la FC Ceahlăul prin care este înștiințat că administratorul societății acceptă rezilierea. Totodată, Dragoș Chitic a menționat că după semnarea protocolului de predare-primire vrea să convoace o întâlnire cu oamenii de sport din județul Neamț dar și cu mediul de afaceri pentru a lua o decizie în privința echipei și a bazei sportive.

”Comisia de monitorizare a întocmit un raport. FC Ceahlăul  a fost notificată și putem face predarea–primirea imediat, daca sunt de acord cu rezilierea sau, conform contractului, unilateral în termen de 30 zile. După preluare vom încheia contracte de utilități, vom chema la consultări oamenii de sport din oraș și oameni de afaceri, vom lua împreună o decizie. Sper ca din toamnă să putem vorbi de un nou început iar în 2019, când clubul va împlini 100 de ani de la înființare, să putem vorbi din nou de performanțe remarcabile sau de o echipă într-o ligă superioară”, a declarat primarul interimar Dragoș Chitic.

Potrivit prevederilor contractului de asociere din 2007, clubul de fotbal era obligat, între altele, să aibă performață, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii doi ani. Ceahlăul a retrogradat inițial în liga a doua iar acum, din cauza neprezentării la meciurile oficiale, a fost retrogradată în liga județeană, ultima valorică.

Articolul anterior

Ponta către Arsene: Aici nu câștigați neamțu’ ci Neamțul!

Articolul următor

Victor Ponta către primarul de Tîrgu Neamț: ”Cât luați acum? 80 la sută? Hai 75 la sută și sunt mulțumit!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular