ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț vă întreabă: care sunt primele 5 probleme prioritare?

Primăria Piatra-Neamț împreună cu Asociația ”Sens Civic” derulează în perioada 13-25 iulie 2015 o acțiune de chestionare a cetățenilor cu privire la problemele de care ar trebui să se ocupe cu prioritate administrația locală. Voluntarii vor fi prezenti în 3 locații, respectiv zona Unic, în fața Muzeului de Istorie și în zona Petrodava, între orele 17.00 – 20.00.

”Prin realizarea acestei acțiuni, municipalitatea își dorește sporirea implicării cetățenilor în luarea deciziilor la nivel local”, a declarat primarul interimar Dragoș Chitic.

Care sunt primele 5  probleme de care ar trebui să se ocupe cu prioritate Primăria Piatra-Neamț?

….rezolvarea problemei câinilor comunitari;

….modernizarea  străzilor și aleilor pietonale;

….construirea de locuințe sociale și locuințe pentru tineri;

….modernizarea sistemului de iluminat public;

…curățenia orașului;

…reconstrucția Pietei Centrale;

…îmbunătățirea serviciilor de colectare a deșeurilor;

…amenajarea de noi spații verzi, locuri de joacă și parcări;

…investitți in infrastructura educațională;

…îmbunătățirea serviciilor de siguranță și ordine publică;

Alte sugestii …

Articolul anterior

Județul Neamț a luat 2 premii la Mamaia Copiilor

Articolul următor

Comunicat de presă Ionel Arsene, președinte PSD Neamț

6 Commentarii

 • 1. Modernizarea străzilor si aleilor pietonale si in mod special REZOLVAREA PROBLEMEI BORDURILOR F. ÎNALTE. Ca o provocare, va propun sa luați un căruț cu un copil mic si sa mergeți din Precista pana pe Calea Romanului, in felul asta o sa identificați toate bordurile, care au fost puse doar ca sa fie puse. In special la intrarea pe Aleea Aurorei, parcul de la Aurora, bordurile din fata Parcului Tineretului (unde toți își ating mașinile), trecerile de pietoni si altele. Este o adevarata aventura sa încerci sa mergi si cu un copil mic cu bicicleta… Iar ca o propunere, ar fi bine sa trimiteti 2 muncitori de la Publiserv in schimb de experiența intr-o țara europeana, poate fi chiar Germania, ca tot spunem noi calitate germana, si de ce sa nu spunem si noi calitate nemțeană? Apoi sa vina 2 nemți si sa verifice calitatea lucrării. In felul asta vom avea lucrari care vor rezista mult timp, nefiind nevoie sa reparam si sa cheltuim fonduri in fiecare an pt reparații parțiale. Aaa si încă ceva… ei pun smoala când se crapă puțin asfaltul, nu lasă sa se adâncească crăpătura .
  2. Rezolvarea pt totdeauna a câinilor vagabonzi.
  3. Modernizarea sistemului de iluminat public. Dacă se trece pe LED se va face multă economie…
  4. Reconstrucția Pietei Centrale e chiar necesară.
  5. Imbunătățirea serviciului de colectarea a deșeurilor. Trebuie selectate deșeurile dar problema e operatiunea finala. Degeaba se chinuie oamenii sa selecteze gunoiul dacă in final e pus totul la gramada. Controlul si amenzile sunt necesare pt a disciplina populația.

 • Care sunt primele 5 probleme de care ar trebui să se ocupe cu prioritate Primăria Piatra-Neamț:
  1. reconstrucția Pieței Centrale pentru un oraș european ;
  2. construirea de locuințe sociale și locuințe pentru tineri care pot fi închiriate sau cumpărate de cei care caută o locuință ieftină;
  3. îmbunătățirea serviciilor de siguranță și ordine publică;
  4. investiții în infrastructura educațională, chiar este mare nevoie de reparaţii pentru a asigura siguranţa şi condiţii bune de învăţare elevilor, dar şi dotări cu aparatură de laborator, calculatoare, table interactive necesare procesului instructiv-educativ.
  5. modernizarea sistemului de iluminat public în tot oraşul, mai ales pe aleile dintre blocuri.

 • 1. O problema sesizata de mult timp la noi in oras: intre 7.30 – 8 dimineata, ora de varf pentru toata lumea, sunt in plina activitate si domnii de la ridicarea deseurilor, de la udarea plantelor din oras – si astfel se blocheaza circulatia autovehicolelor, plus mirosurile care se degaja in urma rascolirii deseurilor. Deci programarea acestor activitati la alte ore inafara celor de varf. 2. Problema cainilor vagabonzi. 3. Investiții în infrastructura educațională 4. Reconstrucția Pietei Centrale.

 • 1.Reconstructia pietei centrale,DA.,..pentru un oras european!!acum….ne-am intors”…din nou cu marfa pe jos, pe trotuare!!
  2.Rezolvarea problemei..” cainii vagabonzi”, desi se observa oarece…diminuare a fenomenului!!
  3.Parterul blocurilor ,in mare parte sunt transformate in spatii comerciale!!daca sunt pentru inchiriere si nu-s inchiriate, sunt lasate ca niste…ruine”, strica aspectul orasului…!Proprietarii spatiilor sa fie obligati la intretinerea lor, la standard de „locuite”!!
  4.Sistemul de iluminat public adus la zi”, ca modernizare si intretinere, mai ales in cartiere!!Orasul n-are numai ” centru”!!
  5.Serviciul de colectare a gunoiului, in prezent…este o gluma”!!selectarea „.. nu mai este o realizata”, iar oamenii strazii inca pot sa scormoneasca, evident punand.. pe …jos…!!

 • 1. Serviciul de colectare a deșeurilor trebuie regândit complet. Este o rușine.
  2. Reconstruirea Pieții Centrale – fără alte comentarii.
  3. Reamenajarea sensurilor giratorii – au fost făcute în bătaie de joc, din calicie, înghesuite (Petrodava, M. Viteazul, Șc. 4, Carena ș.a.). Trebuie decupate trotuarele, mutați stâlpii de iluminat public, e mult de lucru.
  4. De locuințe sociale trebuie să beneficieze și românii, nu doar romii. De câte ori li s-au oferit locuințe nou-nouțe, la cheie, și le-au distrus?
  5. În școli, resursele materiale sunt tabla neagră și creta albă. Era suficient pe vremea lui Cuza. Acum, însă…

 • Reconstructia Pietei Centrale,investitii in educatie si sanatate(cea mai acuta problema),iar problema cainilor comunitari,sa fie rezolvata in mod corect si uman,si ptr.oameni,dar si ptr.catei(ma refer sa fie prinsi,dar nu ucisi,cunosc problema adapostului Prieten credincios….si stiu cum functioneaza….adica sa fie promovati ptr. adoptii si in strainatate si la noi!!!)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *