ISSN 2457 - 3973

Primarul (ales) Adrian Niţă, rugăminte către angajaţii cu atribuţii din Primăria Piatra-Neamţ

Primarul ales al municipiului Piatra-Neamţ, Adrian Niţă, a transmis (marţi – 2 iulie) primul mesaj în această calitate către angajaţii primăriei.
Niţă a început a catalogat mesajul său ca fiind „o rugăminte” şi a identificat şi destinatarii acestuia: cei cu atribuţii în cadrul Primăriei Piatra-Neamţ.
Iar solicitarea către aceştia este de a-şi aloca timpul şi bunăvoinţa pentru a reflecta la solicitările sale.
„Mi-ar plăcea să gândim împreună, din timp, lucruri utile pentru orașul nostru și pentru locuitorii săi, astfel încât, odată ce voi începe activitatea în primărie, să le putem implementa imediat. În calitate de primar, îmi doresc să consult pietrenii atunci când se iau decizii importante pentru oraș. În acest sens, aș dori să implementăm un sistem eficient de consultare pe trei niveluri, care nu va înlocui dezbaterile publice prevăzute de lege, ci va fi un sistem suplimentar de consultare”, a transmis Adrian Niţă.
Cele 3 niveluri propuse de primarul ales Adrian Niţă sunt:
1. O platformă online prin care pietrenii plătitori de taxe și impozite să fie consultaţi în legătură cu proiectele importante pentru Piatra-Neamț.
2. Primăria să aibă în fiecare cartier un avizier unde să fie afișate public, în locurile cele mai circulate, informații de interes pentru pietreni și propunerile pentru care aceștia trebuie consultați. La fiecare astfel de avizier trebuie să existe și o cutie poștală în care cetățenii să își poată depune opiniile, sugestiile sau reclamațiile.
3. În primărie să existe funcționari care să se ocupe cu centralizarea informațiilor primite prin cele două metode de consultare de mai sus și, în plus, să ofere a treia cale, telefonică, prin care pietrenii să își poată exprima opiniile în legătură cu proiectele de viitor ale primăriei, dar și alte sugestii și reclamații.
„Actuala aplicație utilizată de primărie pentru reclamații și petiții trebuie să devină funcțională, astfel încât toate probleme semnalate de către cetățeni să fie soluționate în cel mai scurt timp. Consider că este important ca cetățenii să fie ascultați, iar comunicarea cu aceștia să se facă cât mai facil și pe cât mai multe căi, în afara celor existente prin care solicitantul trebuie să vină la primărie, să depună cereri sau să se înscrie în audiențe. Sunt conștient că un astfel de sistem nu se va implementa și nu va fi funcțional peste noapte, dar îl anunț din timp pentru ca în luna octombrie, atunci când voi începe activitatea în primărie, funcționarii care îl vor implementa să aibă deja o idee despre ce îmi doresc și să poată veni cu sugestii pentru optimizarea și îmbunătățirea lui, astfel încât el să fie funcțional și eficient”, a explicat Adrian Niţă care va deveni oficial primar al municipiului Piatra-Neamţ la începutul lunii octombrie.

Articolul anterior

Bărbat acidentat mortal la Bălţăteşti

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Radu Teoharie, 22 Decembrie, Cuza Vodă, Popa Șapcă, Oituz și Obor din Târgu Neamţ

12 Commentarii

 • De pe margine,se vad lucrurile mult mai detașat acum,dar când dl primar va intra în pâine,nici măcar nu cred că va mai avea timp să se gândească la așa ceva.

 • Dorim să fiți primarul cetățenilor care nu au fost luați în seamă decât la plata impozitelor și chiar să aplicați propunerile acestora.
  Primarul trebuie să reprezinte cetățenii în tot ce face și hotărăște. Vă dorim sănătate și minte limpede.

 • FELICITARI! SANATATE! PUTERE! DORIM SA LUATI IN SEAMA SI PROPUNERILE CETATENILOR DAR BINE GÎNDITE ! PROGRAMUL PRIVIND NIVELURILE VOR AJUTA SI CETATENII DAR SI PE SALARIATII PRIMARIEI PRIVIND SOLUTIILE DE REZOLVARE.MULTI CETATENI S-AU INVATAT SA CEARA– SA CEARA .LA NIVEL DE JUDET( COMUNE-SATE) DE ORAS MULTI CETATENI LOCUUESC SI BENEFIAZA DE MUNCA CELOR CARE SINT DECEDATI DAR FAPTUL CA NU AU FACUT SUCCESIUNE NU FIGUREAZA CU IMOBILE …SI VIN LA PRIMARUE CERSIND AJUTOARE…….O ALTA PROBLEMA ESTE CA IN TOATE BLOCURILE SINT CHIRIASI CARE NU AU CONTRACT DE INGHIRIERE PRIN FINANȚE DECI SE SUSTRAG DE A PLATI IMPOZITELE PE VENITURI….SI ALTE PROBLEME….VA DORESC SANATATE RABDARE PUTERE!

 • La blocul G 7 de pe Grigore Ureche nr 4 sunt copaci crescuți între gunoaie va rugam insistent sa faceți ceva ca ne mănâncă sobolanii

 • Și marmota învelea ciocolata în staniol. Să vedem!! Deocamdată avem doar amintirea depresivului Arsene.

 • Comunicarea e un semn că învățăm și noi sa fim democrați și civilizați…așa ne vom însănătoși și personal și la nivel de comunitate !… Succes !

 • Dovada că va fi un primar responsabil,care va face ceea ce trebuie este articolul de mai sus.Multe lucruri se vor implementa mai greu datorită inerției, obisnuintei funcționarilor din primărie de a taragana sau ignora problemele.Este nevoie de diplomație și o mână de fier mai ales în primul an.Sunt convinsă că,domnul Niță cu o echipă bine structurată va reuși. Cetățenii orașului să vină cu sugestii,soluții. Să criticam mai puțin și să ne implicăm fiecare (acolo unde putem) dacă vrem un oraș frumos.

 • O idee ,am văzut în Australia:spațiile verzi din jurul blocurilor , să fie în grija locatarilor care doresc,cu o formă scrisă,să fie scutiți de impozit sau o taxă mai mică;în parcuri scria”Vă rugăm CĂLCAȚI iarba”,oamenii mergeau desculți pe ea,sau stăteau pe paturi și citeau.

 • Foarte interesant modul de abordare a problematicii municipiului, in scopul realizării unor proiecte pe termen scurt/mediu /lung, corelat cu bugetarea acestora.
  Este deosebit de importantă problematica legată de muzeul de Artă, referitor la extinderea acestuia pentru a cuprinde lucrări ale artiștilor pietreni (atât a celor vechi dar si a Generației actuale).

 • Se lasa cu noi angajari la Primarie!

 • Foarte urât modul in care ați câștigat alegerile!
  Am dat cu piciorul unei unei mari oportunități, unui Om Corect si Cinstit!
  Nu a avut si nu va mai avea orașul nostru un asemenea primar onest cum a fost Andrei Carabelea! Păcat!

 • La pomul lăudat sa nu te duci cu sacul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular