ISSN 2457 - 3973

Primarul Andrei Carabelea – apel la calm şi raţiune

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a transmis, marţi, pietrenilor un apel la calm şi raţiune.
Reacţia edilului vine în urma protestului de luni seara, manifestaţie care pe alocuri a îmbrăcat aspecte care nu au nimic în comun cu scopul declarat al acesteia.
„Dreptul de a protesta este unul constituțional și nu poate fi îngrădit de nimeni. Dar vă rog să vă gândiți de două ori. La cei care au pierdut oameni dragi în bătălia cu această boală cumplită. La cei care au suferit în spitale, dependenți de oxigen. La cei care au rămas cu sechele, unele poate ireversibile.
Vă rog să vă gândiți că virusul nu îi ocolește pe cei care nu cred în el. Și poate că, exercitându-vă acest drept, faceți rău celor din jur. Unui părinte, care are deja boli cronice și un organism slăbit. Unui vecin, care vă strânge mâna din politețe și omenie.
Nu suntem singuri. Chiar dacă ultimul an pare că a creat mai multe rupturi între noi și parcă suntem mai dezbinați ca niciodată, eu cred că realitatea este alta. Cred că suntem uniți, empatici și solidari. Și știu că împreună vom reuși. Acest val trei ne copleșește, dar sunt șanse foarte mari să fie ultimul. Față de acum un an, când nu știam mai nimic despre virus și pandemie, acum vedem luminița de la capătul tunelului.
Suntem aproape de final! Avem aproximativ 2 milioane de români care s-au vaccinat din 27 decembrie 2020 până astăzi, dintre care jumătate cu ambele doze. Și mulți alții care urmează să primească acest vaccin. O dată cu această imunizare în masă, restricțiile vor fi din ce în ce mai puține, până vor fi eliminate. Dar acest lucru depinde de noi, de modul în care vom respecta măsurile de siguranță și regulile care se impun pentru a rămâne sănătoși.
Dragi pietreni, fac apel la rațiunea dumneavoastră și vă rog să mai aveți puțină răbdare. Dacă nu dăm peste cap statisticile acestui val trei, deja greu, vom fi bine. Vă las cu o imagine care reflectă foarte bine cele două lumi în care suntem astăzi: un pacient infectat cu COVID, cu masca de oxigen la gură, uitându-se la cei care protestează. Haideți să facem una singură: cea a responsabilității”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Articolul anterior

Iată incidenţa cazurilor COVID din fiecare localitate din Neamţ. (marţi – 30 martie 2021)

Articolul următor

Omagiu adus memoriei actorului Corneliu-Dan Borcia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *