ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea, adevărul despre lucrările pe coridorul de mobilitate B-dul Traian – B-dul Decebal

Într-o conferinţă de presă organizată în stradă, primarul Andrei Carabelea a prezentat adevărul despre vinovatul întârzierii lucrărilor pe coridorul de mobilitate B-dul Traian – B-dul Decebal.

Alături de edil au fost prezenţi reprezentanţii celor două societăţi care execută lucrările: Moldocor, pe magistrala de apă şi Mavgo, pe asfaltare.

Şi, după cum a precizat primarul Andrei Carabelea, niciuneia dintre cele două societăţi nu i se poate imputa (neapărat) întârzierea.

Există o a treia societate, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ, în speţă APA SERV, care ar fi întârzia (cu scop electoral) acest proiect.

De asemenea, vizată este şi fosta administraţie locală care a întocmit proiectele pe culoarele de mobilitate dar a „uitat” de reţelele de apă şi canalizare de sub asfalt care trebuie înlocuite.

„Dacă toate lucrurile ar fi fost făcute din timp de fostele administraţii, proiectul era de mult finalizat. Acum, Primăria şi-a făcut datoria, a căutat soluţiile pe care alţii nu au fost în stare şi nu au vrut să le găsească. Asta deşi obligaţia de reabilitare a infrastructurii de apă şi canalizare revenea APA SERV şi Consiliului Judeţean. Dar am decis să rezolvăm noi problema şi am rezolvat magistrala de apă înainte de a face drumul”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Edilul a explicat că lucrările la culoarul de mobilitate au fost întârziate 8 luni tocmai pentru că fosta administraţie nu a făcut proiectul de înlocuire a magistralei de apă.

Acum s-a ajuns la un stadiu de execuţie la magistrală de 99% iar asfaltarea pe B-dul Traian a început deja.

„Nu am grăbit acest proiect pentru a atinge obiective electorale. Eu vreau lucruri făcute temeinic! Săptămâna aceasta se asfaltează Bulevardul Traian. Potrivit constructorului, dacă vremea este bună, asfaltarea va fi finalizată până miercuri seara, până la podul de la spital. Urmează lucrări de stabilizare pe Bulevardul Decebal şi apoi asfaltare”, a mai spus primarul Andrei Carabelea.

Potrivit contractului, lucrările sunt în grafic iar termenul limită de finalizare este 31 iulie.

Din acest punct de vedere, Andrei Carabelea a fost tranşant: „Nu voi acorda nicio prelungire a contractului!”.

Articolul anterior

Întrerupere furnizare apă pe străzile Ion Creanga, 1 Mai, Aprodu Purice, Griviței și Nemțișor din Târgu Neamţ

Articolul următor

Nicolae Ciucă şi George Lazăr, vizită la societatea Kober. „Susţinerea mediului privat este esenţială!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular