ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea desființează Grădina Zoologică din Piatra-Neamț

Într-o postare pe facebook (cum altfel?!), primarul Andrei Carabelea a dat verdictul cu privire la Grădina Zoologică din Piatra-Neamț: se desființează!

Carabelea a invocat o consultare publică la care ar fi participat circa 3.600 de pietreni, în urma căreia a luat această decizie.

”Le mulțumesc celor 3600 de pietreni pentru implicare și pentru răspunsurile acordate în consultarea publică lansată cu privire la activitatea Grădinii Zoologice din Municipiul Piatra Neamț, la începutul săptămânii trecute. Pentru a fi cât mai simplu și mai rapid de completat, am realizat un chestionar format din 3 întrebări scurte cu opțiuni clare și concise. Prima dintre ele se referă la importanța, oportunitatea sau necesitatea grădinii zoologice din Piatra Neamț, unde 1799 de cetățeni, respectiv 50% din cei chestionați, au acordat notă minimă, considerând că acest obiectiv nu este important, oportun sau necesar pentru orașul nostru. Doar 840 de respondenți, respectiv 23,3% din cei chestionați, văd oportun și necesar acest obiectiv. La a doua întrebare, despre cât de des vizitează pietrenii grădina zoologică, putem observa că 43,9% din locuitori nu au mers niciodată să o viziteze, iar ultima întrebare, și cea mai importantă, legată de continuitatea funcționarii grădinii zoologice vine cu un răspuns negativ de la mai mult de 65% dintre pietreni, ceea ce este mai mult decât elocvent că majoritatea respondenților nu văd utilitatea acestei grădini zoologice”, a scris primarul Andrei Carabelea.

Acesta a mai spus că terenul de sub grădina zoo va fi ”pus în valoare cât mai autentic”.

Pentru a pune capăt oricăror speculații legate de acest subiect, așa cum am mai spus și o repet, după desființarea grădinii zoologice spațiul va rămâne într-un mod cât mai autentic pus în valoare. Va fi o reinterpretare modernă a destinației inițiale pe care primarul Nicu Albu, cel mai bun primar al municipiului Piatra Neamț, a oferit-o acestui spațiu. Astfel, vom acorda valoarea istorică cuvenită și meritată acestui parc. Și nici un suflet nu va mai fi chinuit aici. Va fi o expresie a bucuriei și libertății pentru toți cei care îl vor vizita. Pentru a pregăti cum se cuvine acest proiect vom apela la studenți arhitecți dispuși să ofere comunității noastre o mostră din creativitatea și imaginația lor. Vreau să asigur fiecare pietrean în parte că domeniul public va rămâne intact, doar valoarea istorică a acestuia va crește”, a mai explicat Andrei Carabelea.
Vom reveni!

Articolul anterior

Deputatul Mugur Cozmanciuc: ”Rețeta guvernării PNL, care pune accent pe investiții, s-a dovedit a fi una de succes”

Articolul următor

Un bărbat din Neamț, reținut de polițiști pentru violare de domiciliu, distrugere și lovire

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *