ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea explică ce înseamnă lucrările de modernizare de la Şcoala 5 şi Şcoala „Elena Cuza” Piatra-Neamţ

Primarul Andrei Carabelea a explicat, vineri – 20 ianuarie 2023, ce reprezintă lucrările de modernizare ce vor fi efectuate la Şcoala 5 Piatra-Neamţ şi Şcoala „Elena Cuza” Piatra-Neamţ.

Edilul a precizat, încă de la început, că nu doreşte „răfuieli” politice cu nimeni şi a îndemnat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ la dialog pentru a găsit cele mai bune soluţii.

În privinţa tensiunilor apărute la Şcoala 5, acolo unde o parte dintre părinţi sunt nemulţumiţi de relocarea copiilor lor la şcoala din cartierul Speranţa, primarul de Piatra-Neamţ a explicat că a găsit, în primă fază, o altă soluţie, dar că „factorul politic” a blocat-o, după ce iniţial o acceptase.

„În noiembrie 2022 am luat legătura cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, pentru că ştiam că în cadrul Complexului de Servicii „Ion Creangă” (clădire care aparţine CJ Neamţ – n.r.) erau 7 clase care puteau rezolva toate clasele de la Şcoala Gimnazială 5. Am primit asigurarea că le vom primi, am început să pregătim hârtiile dar între timp s-a schimbat răspunsul, şi nu am mai primit clasele. Am mers mai departe, am considerat că avem o şcoală nouă pe care putem să o punem la dispoziţie, asigurând transportul dus-întors pentru copiii din 7 clase (la Speranţa – n.r.), pentru care nu aveam o soluţie de spaţiu în Dărmăneşti. Am solicitat ajutorul ISJ pentru a ne asigura că toate aceste soluţii vor fi acceptate şi de ISJ. În data de 29.11.2022, am transmis ISJ Neamţ propunerile de soluţii identificate şi discutate cu cei din conducerea unităţilor de învăţământ. Pe 8 decembrie, am primit răspunsul ISJ Neamţ care îşi declină disponibilitatea şi competenţa de a participa la soluţionarea acestei probleme. Practic a spus „Descurcaţi-vă singuri” şi asta am şi făcut. Deşi nu este de datoria primarului să organizeze şedinţe cu părinţii am făcut şi acest lucru pentru a le transmite că este vorba de un progres dar că, pe perioada lucrărilor, trebuie să realocăm copiii”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Tensiuni au apărut şi la Şcoala „Elena Cuza” Piatra-Neamţ care ar urma să intre într-o reabilitare complexă pe durata a circa opt luni.

„La Şcoala „Elena Cuza” a avut loc ieri (joi, 19 ianuarie 2023 – n.r.) o şedinţă care a fost deturnată. Noi trebuia să le aducem la cunoştinţă părinţilor ce lucrări se desfăşoară acolo, fiind vorba de lucrări complexe care nu se pot realiza în trei luni, cât este vacanţa, ci au o durată mai mare de opt luni, conform proiectanţilor. Fac un apel ferm la colaborare şi solicit implicarea, aşa cum obligă legea, din partea conducerii ISJ Neamţ. Voi trata cu prioritate orice invitaţie la dialog, orice propunere de a stabili de comun acord care sunt soluţiile. În condiţiile în care 10 din cele 21 de şcoli din Piatra-Neamţ intră în proiecte majore de investiţii, este cimplciat să găsim soluţii care să evite utilizarea unor spaţii care sunt îndepăratate faţă de şcoala de proximitate sau care să evite programul dimineaţă/după-amiază”, a explicat primarul Carabelea.

Anul acesta, Primăria Piatra-Neamţ a alocat pentru şcolile din oraşt peste 73 milioane, din care 42 milioane reprezintă investiţii şi proiecte majore.

Prin aceste lucrări se are în vedere anvelopări de faţade, tîmplării interioare şi exterioare, instalaţii electrice, termice şi sanitare noi, finisaje interioare, acoperişuri sau dotări.

Articolul anterior

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a semnat un important proiect în domeniul gestionării deşeurilor menajere în judeţ

Articolul următor

A murit pietonul accidentat pe DN2, la Horia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *