ISSN 2457 - 3973

Primarul Chitic acuză: ”PSD a majorat, pe ascuns, prețul apei în județ!”

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, susține că are informații potrivit cărora prețul la apă și canalizare ar fi fost majoare ”pe ascuns, de PSD”.

Edilul a declarat că va solicita pe această temă o informare de urgență din partea ADI Aqua Neamț – for care cuprinde toate primăriile care au relații contractuale cu Apaserv.

”Este incredibil cum își bate joc PSD de nemțeni! Aflăm pe surse că s-ar fi aprobat, pe ascuns, majorarea prețului apei în județul Neamț. Este inadmisibil, este o măsură nedreaptă şi care dovedeşte că, atât Consiliul Judeţean Neamţ, proprietarul Companiei APASERV, cât şi societăţile subordonate acestei instituţii funcţionează ineficient şi din păcate cei care suportă nota de plată sunt cetăţenii. Este anormal să trăim într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din întreaga ţară, o altă dovadă că este administrat deficitar de către PSD, iar prețul apei să ne situeze pe primele locuri în clasamentul naţional. Voi solicita în regim de urgență o informare oficială în acest sens de la ADI AQUA Neamț, dacă și cum s-a aprobat majorarea tarifelor, precum și cine a votat majorarea de preț, în condițiile în care atât municipiul Piatra Neamț cât și alte UAT-uri importante din județ s-au opus, prin hotarâri ale Consiliilor Locale, solicitării de majorare a prețului apei. Vom contesta această decizie, folosindu-ne de toate mijloacele legale, pentru a stopa această măsura iresponsabilă. Pietrenii sunt grav afectați de toate sectoarele publice administrate de Consiliul Judetean Neamt sub conducerea PSD: compania de apă APASERV, compania de transport local Troleibuzul, Spitalul Județean, strada Izvoare etc. Nu se mai poate continua așa”, a spus primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Deocamdată, singura certitudine este că, încă de anul trecut, conducerea Companiei APASERV a solicitat ADI Aqua Neamț, majorarea tarifelor cu 25% la apă și aproape 8% la canalizare. Au fost invocate majorările la prețurile materialelor, creșterea salariilor și inflația.

Potrivit unor surse newsallert.ro, ședința în care s-ar fi aprobat aceste majorări a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Dacă este așa, județul Neamț se va situa pe locul 4 în țară în topul județelor cu cele mai scumpe servicii de apă și canalizare!

Articolul anterior

Amenzi de 100.000 lei și 36 permise reținute, în week-end, în Neamț

Articolul următor

Coronavirus – Patru persoane din Neamț care s-au întors din China, monitorizate de medici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.