NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Primarul Chitic e nemulţumit de deszăpezirea din Piatra Neamţ! Dispecerat de iarnă pentru sesizări!

Primarul interimar Dragos Chitic este nemulţumit de modul in care au actionat societatile care se ocupa de deszăpezire, motiv pentru care s-a deplasat la prima oră a dimineții la sediile acestora.

Dragos Chitic a convocat un comandament local de iarna la sediul societatii Publiserv si s-au stabilit măsuri de intervenite in regim de urgenta pentru degajarea zapezii, împrăștierea de material antiderapant si avertizarea proprietarilor de imobile pentru a respecta obligatiile pe care le au conform legii, in conditii de iarna.

Cele două societăți Publiserv si Salubritas vor lucra cu toate dotările si resursele umane disponibile in doua schimburi pe parcursul zilei de 7 ianuarie si a noptii de 7 spre 8 ianuarie.

Astfel, se va interveni pentru indepărtarea zăpezii pe caile de circulație atat cu mijloace mecanizate cât si manual.

Politia Locala va avertiza proprietarii de imobile, agentii economici si personele fizice, sa respecte prevederea legala de a indeparta zăpada si gheata de pe trotuarele din fața clădirilor.

Societatea Urban se va ocupa de indepartarea zăpezii si curățarea cailor de circulație din zona pietelor, Locativ Serv va interveni in zona Mall Forum Center si Sala Polivalentă.

Societatea care are concesionat contractul de administrare a parcărilor cu plată va interveni pentru indepartarea zăpezii din zona parcarilor.DSC_0142

”Sunt nemulțumit de modul in care s-a intervenit pentru deszăpezirea orasului pe parcursul nopții de miercuri spre joi, utilajele au fost prezente pe teren incepând cu ora 1 noaptea, când a inceput sa ningă, dar nu s-au concentrat suficient pe indepartarea zăpezii intervenind doar cu material antiderapant. Am vrut sa văd cu ochii mei starea străzilor si modul cum acționează utilajele in oraș, având in vedere avertizarea de cod galben de ninsori pentru intervalul 7 ianuarie ora 12-8 ianuarie ora 6. Am convocat, in regim de urgență, factorii responsabili pentru deszapezirea orașului si am stabilit împreună măsuri aplicate in regim de urgență pe parcursul zilei de joi si noptii de joi spre vineri. Toata lumea trebuie sa isi faca treaba cu responsabilitate, altfel voi recurge la sanctiuni drastice. Conform prognozei meteo dificultatea apare până vineri la prânz când sunt anunțate temperaturi pozitive. Pietrenii care constată probleme legate de deszăpezire pot apela numarul de telefon al dispeceratului de iarna, non-stop : 0748 213 100”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

In alta ordine de idei, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul. Drumarii acţionează pe 8 sectoare de drum naţional şi 32 de sectoare de drum judeţean pentru înlăturarea zăpezii şi împrăştierea de material antiderapant.
În urma temperaturilor scăzute din cursul nopţii, în centrele destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate 53 de persoane.
În ceea ce priveşte zăporul de pe râul Bistriţa, în amonte de lacul de acumulare Izvorul Muntelui, prefectul de Neamţ a precizat că acesta se manifestă pe circa 16,8 kilometri lungime. Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor supraveghează în permanenţă formaţiunile de gheaţă de pe cursul râului.

Articolul anterior

Un deputat nemţean, în topul ruşinii! Parlamentari cu activitate zero în plen!

Articolul următor

A murit primarul de Dumbrava Roşie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.