ISSN 2457 - 3973

Primarul Chitic, până la 5 dimineața în zonele afectate de inundații din Piatra-Neamț

Primarul Dragoș Chitic a declarat, joi, că persoanele evacuate din cartierul Văleni ca urmare a inundațiilor de aseară pot primi cazare în centrul de la Speranța. De altfel, 9 din cele 15 persoane și-au petrecut noaptea acolo și cel mai probabil se vor întoarce astăzi în zonă pentru a vedea dacă mai pot recupera ceva.

Primarul Dragoș Chitic a stat până la ora 05.00 în zonele afectate de inundații iar la ora 07.00 a venit la birou pentru a coordona activitățile legate de înlăturarea efectelor inundațiilor.

“Precipitatiile abundende de aseara , cand Piatra Neamt s-a aflat timp de mai multe ore sub avertizare cod portocaliu si rosu au generat probleme in oras, cele mai grave in cartierele Văleni, Bâtca Doamnei, Cindia si zona ștrandului din cauza torentilor cu aluviuni formati pe versantii impaduriti. S-a intervenit pe parcursul intregii nopti cu zeci de utilaje, autospecializate si forta umana pentru salvarea persoanelor afectate, limitare pagubelor materiale si curatarea cailor de circulatie. Au fost evacuate 15 persoane dintre care 9 au solicitat adapost temporar asigurat de primarie in centrul din cartierul Speranta. Se intervine in continuare si la aceasta ora pentru indepartarea efectelor ploilor torentiale”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

La Primărie a fost constituită o echipa din cadrul Biroului pentru Managementul Situatiilor de Urgenta care a inceput evaluarea si centralizarea pagubelor inclusiv pentru persoanele fizice pentru a le sprijini in obtinerea de ajutoare financiare.

Persoanele afectate de inundatii pot apela numarul de telefon 0771251798 al echipei de evaluare din cadrul Primariei Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Codul Roșu de … incompetență! Pietrenii, speriați după ce au fost treziți din somn de 2 alerte!

Articolul următor

Intrarea în Ștrand, distrusă complet! Stâlpi de curent doborâți, sute de tone de noroi și pietriș! (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *