ISSN 2457 - 3973

Primarul de Roman a pierdut definitiv procesul de incompatibilitate! Rămâne pe funcție și poate candida!

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a pierdut definitiv procesul intentat Agenției Naționale de Integritate prin care a fost declarat incompatibil.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost publicată chiar de edil, care nu contestă decizia, dar explică circumstanțele atenuante. Și anume faptul că, în calitate de viceprimar al municipiului Roman, a participat la ședințele Consiliului de Administrație ale spitalului (aflat în subordinea primăriei).

Pe de altă parte, Lucian Micu a explicat, încă odată, că reclamația făcută la ANI de o persoană … care era decedată … seamănă izbitor că cazurile în care morții au fost și la … vot!

Iată mesajul postat de primarul Lucian Micu, cel care va candida pentru încă un mandat de edil în baza prevederilor Codului Administrativ:

”După cum mă cunoașteți, sunt o persoană cinstită și nu îmi place să ascund gunoiul sub preș. Când am ales și am fost ales să conduc acest oraș, știam că vor fi vremuri frumoase, dar și dificile, poate nu atât de grele ca povara noului coronavirus, dar până acum tot timpul am găsit soluții să depășim cu bine fiecare ”încercare a vieții”. Tocmai acum a venit și decizia ICCJ, prin care s-a dat dreptate inspectorilor ANI. Sigur că decizia mă nemulțumește, sunt dezamăgit, însă nu o comentez. Pot comenta, însă, că așa cum morții votează în unele județe ale țării, în Roman morții fac plângeri administrative. Pot comenta cu privire la faptul că dosarul care a ajuns în instanță era doar un sfert din cel inițial, mă refer la volum. De ce? Pentru că din el lipseau probe. Dar, acum nu mai contează.

Și în 2014, când eram viceprimar, și astăzi, când sunt primar, eram și sunt la fel de interesat de sănătatea romașcanilor, de calitatea actului medical. Da, am participat la ședințele Consiliului de Administrație de la Spital, pentru că e firesc să fiu interesat de asigurarea unor servicii medicale bune. Dacă preocuparea mea înseamnă ”incompatibilitate”, mă abțin…

Nu e deloc momentul acum să dezbat legislația care îmi permite să rămân primar – pentru că nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție – și nici faptul că nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida. Acum, trebuie să ne concentrăm cu toții pentru a lua măsurile cele mai bune pentru a feri Romanul și zonele limitrofe de răspândirea coronavirusului, să fim pregătiți să oferim asistență medicală pacienților și să avem cât mai puțin de suferit. Toate la timpul lor. Nimeni nu ar trebui să își facă timp pentru jocurile politice, eu unul îmi aloc tot timpul pentru a lua măsurile cele mai bune, pentru a vă informa, pentru a păstra stabilitatea în orașul nostru”.

Articolul anterior

Coronavirus/Date oficiale în Neamț: 107 cazuri pozitive, 5 decese, un pacient vindecat!

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamț, preocupare pentru viitorul comunității. Investiții în infrastructura educațională cu fonduri europene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular