Deputatul Adrian Ciobanu (PNL), la sediul CNI pentru a susţine proiectele judeţului Neamţ
Primarul comunei Ștefan cel Mare, Sorin Ouatu, a fost amendat cu 1.000 lei de Consiliul Național de Combatere a Discrimării după ce ar fi discriminat și hărțuit o angajată a primăriei.
Este vorba de contabila primăriei care de-a lungul timpului ar fi sesizat mai multe nereguli în documentele financiar-contabile ale primăriei. Femeia a sesizat conducerea primăriei iar la un moment dat a mai refuzat să semneze documentele aflate în ilegalitate.
Din acest motiv, primarul Sorin Ouatu ar fi propus într-oședință de Consiliu Local să fie mutată într-un alt birou și să fie retrogradată din funcția de contabil, câștigată prin concurs, în cea de casieră.
”Doamna este de meserie contabilă, a ocupat postul prin concurs. A descoperit probleme în contabilitate și a luat atitudine pentru remedierea problemelor. Este vorba de bani publici. Prin Consiliul Local a luat hotărârea să fie schimbată din biroul de contabilitate și trimisă în alt birou ca și casieră. Evident că au urmat și alte măsuri luate de primar. Prima măsură a fost cu salariul micșorat față de colegele, ei pe aceiași meserie”, a declarat Gelu Crăcană, fost angajat al Primăriei Ștefan cel Mare și martor în dosarul contabilei depus la CNCD.
De alfel, Gelu Crăcană susține că a suportat aceleași tratamente din partea primarului Sorin Ouatu după ce a constat nereguli în activitatea primăriei.
Crăcană a preferat să plece la pensie dar din această postură este un adversar declarat al primarului Ouatu.
”Mai scriam eu, că se comportă ca vătaful pe plantația lui cu angajații instituției. Pe cei care au curajul de a-i spune în față că greșește și nu sunt de acord cum gestionează treburile si bugetul primăriei, urla, țipă la ei și se răzbună prin orice metodă posibilă și imposibilă. După această bătalie câștigată, vom depune acțiune în instanță pentru recuperarea drepturilor neacordate și vom cere și despăgubiri pentru hărțuirea psihologică la locul de muncă, ce are ca efect lezarea demnităţii persoanei în cauză şi crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor. Dreptatea învinge mereu și războiul este câștigat când duci până la capăt toate bătăliile. Eu am ales să plec la pensie, deși aș mai fi putut fi util primăriei unde eram angajat prin concurs”, a mai spus Gelu Crăcană.
Probabil că situații similare ca cea din Primăria Ștefan cel Mare sunt nenumărate în județ, De multe ori, primarii se cred stăpâni ai comunelor și instituțiilor, iar oamenii din localități și angajații sunt sclavi pe plantație.