ISSN 2457 - 3973

Primarul Dragoș Chitic a oferit cărți de Mihai Eminescu

Vineri, 15 ianuarie, primăria Piatra-Neamț a ținut să marcheze „Ziua Culturii Naționale” și împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu dăruind pietrenilor cărți cu poezii.
Astfel, pietrenii care au trecut prin fața Teatrului Tineretului au primit din partea primarului Dragoș Chitic cărți cu poeziile lui Mihai Eminescu. Alături de primar a fost şi Vasile Popescu, viceprimarul orașului.
„Se împlinesc 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, totodată, din 2011 această zi este declarată „Ziua Culturii Naționale” și am vrut să marcăm acest eveniment oferind gratuit câte o carte de poezii cetățenilor din Piatra Neamț. Gestul este și un îndemn la lectură, pentru că, putem constata cu toții, în societatea românească se citește din ce în ce mai puțin. Din punctul meu de vedere, cititul ne ajută să ne îmbogățim vocabularul și în general ne ajută să ne descurcăm în viață“, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Inițiativa a fost bine primită de cetăţenii din Piatra-Neamţ, aceștia apreciind gestul făcut de municipalitate.
„În primul rând, cărţile reprezintă un îndemn la lectură.  În general, când se oferă o carte, răspunsul este unul pozitiv. Şi eu sunt bucuros când primesc un cadou sub forma unei cărți, de aceea sunt convins că cetățenii din Piatra-Neamț, primind aceste cărți, își vor reaminti astăzi de Mihai Eminescu”, a  precizeze edilul oraşului Piatra-Neamţ.

„Eminescu este considerat unul dintre cei mai mari poeți din România, totodată fiind supranumit și „Luceafărul poeziei românești”. Putem spune despre Eminescu că a fost și un mare patriot și, cam toate poeziile scrise de Mihai Eminescu pot fi considerate capodopere”, a concluzionat primarul Dragoș Chitic.

Demersul primarului a continuat și la Centrul de Copii din strada Gavril Galinescu, nr. 11, unde au fost dăruite celor mici aceleaşi cadouri cu valoare simbolică.

chitic4
chitic2
chitic1

Articolul anterior

Ce solicită mediul de afaceri de la conducerea Primăriei Piatra Neamț

Articolul următor

Dezastru la Roznov! Arde fabrica de lemne Akira! Flăcările se văd de la 10 de kilometri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular