ISSN 2457 - 3973

Primele imagini şi declaraţii ale dr. Cătălin Denciu, eroul de la Spitalul Judeţean: “Mă mişc, merg din nou…”

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții poate merge din nou, deși îndoirea brațelor este încă dificilă.

Dr. Denciu, aflat încă în Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, a făcut aceste declaraţii un site al  Ministerului Apărării belgiene.

El a povestit pentru beldefnews.  că îşi aminteşte cum s-a trezit în terapie intensivă.

“Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși ”, a declarat dr. Cătălin Denciu.
Soția sa, dr. Alina Denciu, se află în Belgia și stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin. Între timp, ea învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după aceea.
Doctorul Cătălin Denciu a suferit mai multe arsuri în incendiul care a cuprins secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, pe 14 noiembrie 2020, când încerca să salveze mai mulţi pacienţi.
După mai multe bâlbe ale autorităţilor române, dr. Denciu a ajuns la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Belgia unde a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi primeşte tratamentul de specialitate.
Doctorul Denciu este cetăţean de onoare al municipiului Piatra-Neamţ.
sursa foto: beldefnews

Articolul anterior

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Articolul următor

Alertă! Jumătate din Piatra-Neamț, orașul Roznov și 3 comune rămân azi fără apă! (joi – 4 martie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *